Wooden Tale szivárvány

Ahogyan azt az Instagram oldalunkon bizonyára láttátok, néhány napja megérkezett a Wooden Tale szivárványunk. Elég sokat foglalkoztunk vele a napokban és meg is lett a szó, ami a leginkább jellemzi: otthonosság. Jó ránézni, kellemes a tapintása, paramétereiben hasonlít nagytesókhoz. A színeit kifejezetten imádom.

A Wooden Tale szivárványairól általában ódákat zengenek, mert kb ez az egyetlen, – vagy talán van még egy, nem tudom – tudja csak megközelíteni azokat a paramétereket, amiket a nagy gyártók termékeinél már megszoktunk. Legyen széles az ív, minimum 6-6,5 centi és vékony, maximum 1,5 centi, tapadjon a felület amennyire csak lehet, ne legyen lakkozott és semmiképpen se csússzon. Egyik következik a másikból.

Grimm’s és Wooden Tale


A Fajáték ajánló első cikke a Grimm’s nagy szivárványról szólt, két hét múlva lesz pont egy éve a gyerekszoba egyik, mit is mondjak, eleme. Harmadik szülinapi ajándék volt, és azon kívül, hogy apa kezdetben épített vele, nem tudhat magának izgalmas pályafutást. Nekem túl harsány, a gyereknek túl sok, apának se szórakozás, így hát várunk. Talán valamelyikünk egyszer még rákap. Végülis ráérünk.

Éppen ezért egészen üde szellő a Wooden Tale kis szivárványa! Hét íves cukorfalat. Imádom a színeit, nem szikrázik a szemem, nem harsány, mint a Grimm’s ívek összképe. Jól illik a gyerekszoba natúr világába, az egész valahogy befogadhatóbb, otthonos érzést kelt. Az ívek felülete érdesebb, mint a Grimm’s íveké, ez az érdesség és ezek a színek együtt bársonyos, velúros hatást keltenek, ami nekem kifejezetten tetszik. A Wooden Tale szivárvány faanyagra masszívabb, kevésbé rugalmas, és gyantaolaj lazúrral való kezelés miatt kicsit tapadósabb a fogása. (A natúr verziót lenolajjal kezelik.)

Nem lepett meg, hogy amikor odaadtam a kisfiamnak, ő konkrétan kinyilatkozta, hogy mostantól csak ezzel fog játszani, a naggyal (Grimm’s 12 íves) nem. Jól éreztem, hogy túl sok neki a nagy, egyszerűen nem látja át, nem áll kézre neki, nem lehet csak úgy felkapni és arrébb vinni. Ezek pedig fontos szempontok, ha az ember játékot választ egy kisgyereknek. Nem tartom túlzásnak azt az állítást, hogy nekünk ez a kis hazai családi manufaktúrában készült szivárvány a legtesthezállóbb választás.

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen miliőben készülnek a szivárványok, olvasd el a Wooden Tale-lel készített interjúnkat: Öt kérdés interjú – Wooden Tale


Egyelőre ezek a tipikus felhasználási módok:

Megihletett haiku:

Hét íves csoda tökéletes,

Golyópálya, garázs, torony

Töltőállomás! Vele

Szárnyal ha hagyom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights