Grimm’s 12 íves szivárvány ajánló

Nagy sláger, tavaly (2020) minden valamire való anyuka ilyet vett a gyereknek. A méltán híres német Grimm’s gyár bestseller terméke. Hat kerek hónapig én is kibírtam, majd szeptemberben megvettem az alap színűt (nem monocrom és nem pasztell) a közelgő, novemberi szülinapra. Ki lehet röhögni, de már akkor is alig lehetett kapni ezt a potom 25900 (+szállítás) forintos fajátékot. Mindenhonnan elkapkodják, kedvenc Természetes játékok csoportomban szinte (jó szándékú) közröhej tárgyát képzi, aki novemberben keresi a fa alá valót. A világ minden webshopjában out of stock volt.

Na de a “szivárvány”.. lehet belőle kör alakú golyópályát készíteni, amit néhány lökéssel a spirál belsejébe tudsz juttatni. Ha felfordítod és egymás mögé teszed őket, akkor kellemes hangot ad az Aldis fagolyó, amikor végig gurul. Talpukra állítva 12*6,5 cm-es alagutat kapsz, ami valljuk be impozáns méret. Építeni lehet vele, a gyerek is tud, akár feladatkártyákkal is. Az én fiam erre egyelőre nem kapható, de idővel biztosan szeretni fogja. Pinteresten mindig sok ötletet találhatunk!

Nagyon jó megfogni, nagyméretű, puha, szinte tapad az ember kezében. Könnyű, egyenletes, az élei lekerekítettek. Hársfából készül, vízbázisú, gyerekbarát festékkel festik, amin szerencsére nem fog ki a ráfolyó nyálzuhatag. Könnyen benyomódik, tehát az ívek viszonylag sérülékenynek. Tény, hogy nem mindegy ki, hogyan játszik vele. Rálépni tilos! Nyilván.

Őszintén, már az első időkben sem éreztem az átható építési erőt, amit sokaknál látok. Reméltem, hogy majd apa alátámasztja a vásárlást, de amióta a fiúk megkapták az LSP-t, azóta rá sem néznek. Mindenesetre mutatós, és pár kiegészítővel feldobva (ívek, lapok) biztosan új lehetőségeket fedezünk fel a használatában. ÉS persze nem mellékes körülmény, hogy a fiam még csak három éves, egy-két éven belül biztosan rákap majd.

Versenytársak?

Ocamora spanyol és Jajeczko lengyel gyártók. A Jajeczkóval csak szemezgettem, aztán a vírus elsodorta előlem a lehetőséget, az Ocamorát sokan szeretik, nekünk nincs, és szerintem nem is lesz.

Tárolási, tisztítási tippek

Az a legegyszerűbb, ha hozzájuk sem nyúlunk, de ha nagyon zavar a piszok, megpróbálhatjuk letörölni nedves ruhával és kevés szappanos vízzel (ha szükséges). Szárításkor nem szabad a fűtőtestre tenni, különben berepedezhet a fa, az egyetlen lehetőség, hogy hagyjuk szobahőmérsékleten megszáradni. Tilos fertőtlenítővel vagy forró vízzel neki esni!

A tárolásával kapcsolatban több helyen olvastam, hogy minden estben érdemes kibontani az egyébként teljesen szimpla, műanyag csomagolásból, nehogy bepenészedjen.

Gondolkodom az eladásán?

Egyelőre nem. Kitartó típus vagyok. Ugyan nem játszik vele túl sokat, nem kéri, de tudom, hogy szereti…Vibrálóan szép színei vannak. Kamionnak hangárt épített már belőle, néha tetőnek is használjuk. Tervezek hozzá venni egy lapos ívek csomagot, amit egyébként több hazai készítő is árul. Akitől én kértem árat(3mm-es rétegelt lemezből) 7000 forint+ 1340 forint postaköltséggel számol. Ezzel képesek lehetünk a toronyépítésre. Lehet azonban hogy mégis inkább a Glückskafer Rainbow Building Tiles nevű lapokat választom, bár ez inkább a Grimms LSP-hez passzol. Mindenképpen írok róla, ha eldöntöttem és beszereztem.

Érdemes tudni, hogy mindenhol 25900 forintba kerül, az ember onnan veszi ahonnan tudja. Ha nincs szerencsénk, előrendelve, 6-8 hét alatt érkezik meg.

Méretei: 35,5 – 36,5 cm hosszú és 17 – 18 cm magas.

Érdekelnek a magyar készítésű szivárványok?

Olvasd el: Három magyar készítésű szivárvány összehasonlítása

Up!
Verified by MonsterInsights