Új bolygós fajátékkal rukkolt elő egy hazai készítő

A közelmúltban rukkolt elő a Doremiz Favarázs a Naprendszerünk szettjével. Vikit, a játék készítőjét faggattam a bolygókkal kapcsolatban.

Mesélj kérlek, hogyan kelt életre nálatok a világűr?

Szeretem a világűrrel kapcsolatos dolgokat, mindig is vonzott a szépsége. Az első kis űrhajós figuránk elkészítésekor láttam, hogy sokan szeretik ezt a témát, úgyhogy már tavaly tervbe került még hozzá pár kiegészítő. Az első idén egy kis űr „szivárvány” volt. Közben a nagyobbik lányom mesélte, hogy milyen bolygó neveket tud, és kérdezte, lesz-e olyan; ebből született meg a Naprendszerünk ötlete.


Milyen fából készülnek, milyen festékkel kezeltek, milyen technikával?

A Szaturnusz és az Uránusz gyűrűit rétegelt lemezből vágtuk ki, melyet utána csiszolással alakítottam, majd a golyóra ragasztottam. Festésükhöz Natural Méhviasz balzsam Aqua és Cadence hybrid akril festéket használtam. A bolygók kezeletlen bükkből készültek, 3-6 centi átmérőjűek.

A bolygók elhelyezkedése méretarányos? Melyik bolygó festése volt hosszabb folyamat?

A leggyorsabban a kisebb, nagyjából egyszínű bolygókat lehet megfesteni, míg leghosszabb festése egyértelműen a Földnek van, bár az a legélvezetesebb is, illetve a gyerekeknek mindig meg kell mutatni, hogy mi kb. hol „lakunk”.

Nem csak a bolygókat egy diorámaként szolgáló alaplap is vásárolható a szetthez. Miért érezted szükségesnek az alaplap elkészítését is?

Megterveztem a bolygókat, de nem tetszett, hogy csak úgy „vannak” az üres térben. Éreztem, hogy hiányzik hozzá egy dioráma. Ennek formáját az épp itthon lévő anyagunk adta, de megtetszett, mert jobban tárolható, mint például a kerek verzió, úgyhogy ez maradt. A bolygók elhelyezkedését igyekeztem „tudományosan” megszerkeszteni. És így, bár nehezemre esett, mert nekem örökre bolygó marad, de szegény Plútót ki kellett hagynom…

A dioráma rétegelt lemezébe kisebb lyukakat vágtunk, hogy a golyók stabilabban álljanak a helyükön. Viszont nem szeretném a szabad játékot korlátozni, így természetesen kérhető anélkül is.

A Doremiz Favarázst megtalálod a Facebook oldalukon itt: Dormemiz Favarázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights