Három magyar készítésű szivárvány összehasonlítása

Vendégszerzőnk, Mészárosné Kószó Emese a Fajáték ajánló csevegő csoportban osztotta meg tapasztalatát három magyar szivárvány építőről, ezt ültettük át ebbe a bejegyzésbe. Fókuszban a Tinatti Woodentoys, a WoodenTale és a Fenyőbútor nyíltvégű játékai.

Itthon három szivárványunk van. Az egy maradhat elv miatti eladás előtt úgy gondoltam, hogy érdemes lenne egybevetnem őket. Fogadjátok szeretettel a kézműves csodák összehasonlítását – az én szememen keresztül.

A versenyzők

  • TinAtti Woodentoys varázs batikolt mandalás nagy szivárványa a továbbiakban Mandala
  • WoodenTale Hargita színvilágú szépsége a továbbiakban Hargita
  • Fenyőbútor óriás 15 ívvel a továbbiakban Óriás (Ez egy egyedi kérésre készült régi modell, tavaly óta nem rendelhető)

Óriás barátom másodkézből érkezett hozzánk, a másik két szépség nekünk készült. A Hargitát szeptember óta nyúzzuk, a Mandala az összehasonlítóra bújt elő a dobozból.

Excelben összeszedtem a fontosabb paramétereket:

Ami elsőre is szembetűnő hogy Óriásunk valóban óriás. ( és itt lehet hogy nem jó az összehasonlítás mert Tinatti Attiláéktól és WoodenTale Stellától “csak” nagy szivárványom van) Az óriás 10 íve nagyjából akkora, mint a Tinatti Woods nagy Mandalának, a WoodenTale Hargitája pedig bár 12 íves, mégis kisebb – még a Mandalanál is.

Tapadás

Tapintásra a Hargita a legjobban csiszolt, de nem mondhatnám hogy ez a kicsit simább érzet sokat rontana az építhetőségen vagy tapadáson. A Mandala talán egy hajszálnyit érdesebb mint az Óriás, de ez tényleg csak hajszálnyi különbség lehet. Az élek mindhárom szivárványnál szépen eldolgozattak, mégis teljesen mások. 

A Hargita van legjobban lekerekítve, míg a Mandala a legszögletesebb, az Óriás a kettő közé esik. Építésnél a szögletesség szerintem jobb, kevésbé csavarodnak ki egymásból az ívek, stabilabban megáll a helyén, de nem szignifikáns a különbség. Tapadásra mindhárom jól vizsgázott.

Színek

A színek Mandala es Óriás esetében csodásan vibrálóak, Mandala jobban átengedi a fa erezetének mintáját (én ezt kifejezetten imádom), míg Hargita mattosabb színekkel rendelkezik (de ugye ez nem túl fair összehasonlítás mert teljesen más színvilág és sosem lesz olyan élénk mint a tarsai), viszont a faerezetet Hargita is csodásan engedi kirajzolódni. Sorrendben: Tinatti, Fenyőbútor, Woodentale.

Márkajelzések

Az Óriáson nem találtam, a Mandala viszont annyira jól néz ki a legkisebb elem aljára írt jelzéssel, ami a festés ellenére vagy épp annak köszönhetően is csodás. Hargita legkisebb elemének alján is van cuki hód jelzés.  🦫

A további képekért irány a Fajáték ajánló csevegő csoportja: Fajáték ajánló csevegő

Érdekel a Grimm’s szivárvány bemutatója? Irány a bejegyzés:
Összehasonlítjuk a Grimm’s nagy pasztell és a tíz íves számoló szivárványát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights