A gyerekek új módon játszhatnak az agyaggal

A minap találtam rá erre az egyszerű játékra, amit csak azért mutatok meg, mert tetszik az alapgondolata. Költséghatékony, bárhonnan beszerezhető elemeket tartalmaz, remek szórakozást nyújt a gyerekek számára, fenntartható és Montessori.

A Claymates alapötlete nagyon egyszerű. A játék lényege, hogy agyaggal díszítjük a kézzel esztergált kis és nagyobb méretű, különböző tónusú peg doll alakokat. Hajat, szemet, ruhát, palástot gyúrhatunk a figuráknak, a gyerekek fantáziájára van bízva, hogy az egyes alakoknak milyen szerepet, történetet szánnak a játék során. A kézbe illő bábúk mellett a lényeg itt az agyagban van, a mellékelt típus a weboldalon olvasottak szerint nem szárad ki, nem hagy nyomot, és újra felhasználható.

Szót kell ejtsek arról, hogy remek terápiás hatásai lehetnek az effajta kézügyességet, fantáziát, talán érzelmeket kifejezni segítő fejlesztő játékoknak. Rossz időben tehát érdemes előkapni a gyurmát vagy készíteni egy adag só gyurmát, jó időben pedig ne átalljunk sárpofákat gyártani!

A játékról a saját Claymates weboldalán kaphatsz bővebb infót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights