Újdonság a helART adventi kalendáriuma

A közelmúltban mutatós(sá tehető) adventi kalendáriumot dobott piacra az otthoni barkácsalapjai miatt is kedvelt hazai készítő, a helART, erről kérdeztük az alapító-tulajdonost, Helgát.

A napokban mutattál először kecsegtető képet a HelART adventi kalendáriumról, mesélnél róla bővebben, hogy fog kinézni a teljes szett? Festett verziót is lehet majd vásárolni vagy az egyes elemek színezését közös családi időtöltésnek szánod? Utóbbit sugallja, hogy a kalendáriumot a teljesség igényével kínálod, minden apró részletet tartalmazza a csomag, kampók, papírtasakok, számos matricák, mégsem összeszerelve érkeznek, minden elemet a vásárló „szerel” össze.

Az ötlet valóban azon az elven alapul, hogy több időt töltsön együtt a család. Az adventi időszak szerintem amúgy is kiváló lehetőséget ad erre, hiszen ahogy téliesedik az idő és korábban sötétedik, egyre többet vagyunk bent a lakásban.

A gyerekek(szerintem kivétel nélkül) pedig szeretnek kézműveskedni, ha másért nem, az ilyenkor kapott extra figyelem miatt biztosan. És persze nagy örömet okoz nekik, ha a saját alkotásaik díszítik a lakást. Sokféle PAKK, azaz Alkotócsomag kapható nálam, ezeket igyekszem mindig két szempont szerint összeállítani:

Lehetőleg mindent tartalmazzon ami szükséges az elkészítéséhez és a gyerekek számára (akár már 2-3 évesnek is) is könnyen kivitelezhető legyen.

A fa formák és a Cadence festékek kombinációja teljes mértékben teljesíti ezeket a kritériumokat. A fa könnyen kezelhető, hálás anyag, a festékek pedig nagyon jól pigmentáltak így hozzák a gyerekek által elvárt élénk színeket és gyorsan száradnak ami szintén hasznos a kicsik esetében.

DIY karácsony

A karácsonyi időszakban már 4 éve elérhető nálam a karácsonyfadísz PAKK ami idén vegyes ( akác, dió, kőris, juhar, cseresznye) fából kivágott nagyobb (10-12 centis ) formákat, csiszoló vásznat , spárgát és natúr fa gyöngyöket valamint a felület kezeléshez waxot tartalmaz.

Az újdonság pedig a DIY adventi naptár, amiben 24 különböző kisebb (8 centis) fa figura van világos fából, csiszoló vászon, szalag, papírtasakok és 1-24 ig számozott matrica található. A szett része még 24 db szemes csavar, amihez a formákat előfúrom így kézzel is könnyen becsavarható festés után.


Opcionálisan kérhető még hozza Cadence akrilfesték 5 különböző színben. Minden alkatrészt be lehet pakolni a papírtasakba és a szám matricával lezárni, hogy lehessen izgulni, milyen forma következik az adott napon! A többi pedig már a szorgalmas kis kezekre van bízva, az utolsó napon pedig az összes dísz felkerülhet a karácsonyfára.

Ha időm engedi, a november 26-i Adventi vásárra, ami Budapesten a Klauzál téri vásárcsarnokban lesz, igyekszem prezentálni majd pár darabot kész verzióban is.

A helART adventi kalendáriumot megtalálod a webshopban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights