Az év felfedezettje a Faék műhely gyapjúkép készítője

Sok mindent kedvelek a Faékben, a termékeik egészen zseniálisak. Magukkal ragadtak már a gyerekszoba bútoraik és a kiskonyhájuk és most megint előrukkoltak egy olyan művel, amiből már duplán rendeltem. (Mamának, apának, óvónőnek, otthonra) A gyapjúkép készítő tényleg egészen zseniális! A cím természetesen a saját véleményemen alapul!

Nem vagyunk waldorfos szülők, és hiába ismerem közel az összes természetes játék témájú csoportot, oldalt, stb., nem találkoztam még a kezdő szintű gyapjúkép készítéssel, talán ezért is hat rám ilyen elementáris erővel az egyszerűsége. A csomag tartalmaz egy képkeretet, egy filclapot és egy jó adag színes gyapjút.

Kontúrok nélküli szabad alkotás

Nézzük, hogyan ajánlják a gyapjúkép készítőt a Facebook oldalukon:

„A nemezelés egy kitartást igénylő feladat, azonban a gyapjút lehet víz és tű nélkül is használni képek készítéséhez, így egész kicsi gyerekekkel is el lehet kezdeni az ismerkedést a gyapjúval. A gyapjúfilc anyagon a kis gyapjúfoszlányok könnyen megtapadnak, ha finoman simogatják őket a gyerekek a filclapon.


A Waldorf óvodákban használt technikát otthon is ki lehet próbálni. Alkothatunk teljesen szabadon, vagy egy-egy rövid mesét használva gondolatébresztőnek. Ami létrejön: egy kontúrok nélküli szabad alkotás, a gyapjú szépségével. A technika segít a sémáktól való felszabadulásban, ösztönözve a gyermeki fantáziát.”

Kisfiam alkotásait nem mutatom meg itt, nehogy jobban lelepleződjünk a család előtt. 🙂
(A csevegő csoport chatjébe tettem pár képet. )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights