Hódító hadjáratra indultak az MM Woodworks lovagjai

Ritkaságszámba megy a hazai fajátékos kínálatban a lovagi kultúra megjelenítése, de a külföldi kínálat sem büszkélkedik változatos stílusú és méretű lovagokkal, katonákkal vagy egyéb a témához tartozó kiegészítővel. Várakat talál az ember, de a személyzetre kevés az alternatíva. Az MM Wodworks a minap mutatta be új figuráit, az újdonságok készítőjét Neilt kérdeztem.

Hogyan jött az ötlet, hogyan születtek meg fejetekben a katonák/lovagok figuráinak formái?

Kisfiam, Ábel nagyon szereti a lovagokat, ez már régóta fontos téma neki. Nagyon sok lovagi könyvet olvasn neki Rita, a feleségem, van jelmeze, járunk lovagi tornákra, és egyik nap csak kipattant a fejemből, hogy meglepem egy lovaggal.

Ez egy pindur lovag volt QS Outdoor & Carvings videó alapján, ezután pedig kért egy magasabbat mellé. Legtöbb faragott figuránál Ritával kielemezzük, mi az amit változtathatnánk a formán, részletein (mert itt sablon nincs), és így készültek el ezek formák, aminek a fogadtatása az online térben nagyon jól esett.

Mit láttok, a bejelentés után mekkora sikerük?
Még nagyon friss az élmény, csak egy napja mutattuk be a lovagokat. Általában a bevezetés utáni néhány hétben dől el, hogy az adott figurát felvesszük-e a kínálatba, a lovagoknál ez nem volt kérdés. (Pont azért amit te is említettél, keresettek lettek.) Előrendelésre már több is készül, fent vannak a webshopban.

Tervezitek, hogy ezen a vonalon bővítitek a kínálatot?

Igen, a pindur lovag, amit láthatsz, Ábel legelső lovagja, én ebből szeretnék mini-hadseregeket készíteni, tehát például négy darab egy szettben, más színekkel (de ez a része Rita reszortja). Illetve másfajta fegyverekkel is nagyon szeretnék lovagot, például íjjal, Rita szeretne legalább egy aranypáncélos lovagot, ami úgy néz ki, mint Ábel egyik lovagos könyvének borítóján.

Mekkorák ezek a lovagok, van esetleg olyan vár, amihez kifejezetten ajánlott a mérete? Például sokaknak van Drewart vára, vajon ahhoz passzol?

Ezt tapasztalatból nem tudjuk. A lovagok 9-9,5 cm magasak, a pindur lovagok pedig csupán 5 centisek.

Számít egyáltalán a méret? Mármint ha nyíltvégű játékokban gondolkodunk, bármi lehet vár...
Ábelnek nincsen vára, így pontosan ahogy mondod, neki nem számított, a pindur ugyanúgy megfért a járékban, mint a normál méretű lovag.

Miből készülnek, milyen technikával, milyen festékkel festitek?

Kezeletlen hársfából, a faragás (whittling) ez olyan formája, amikor egy fa „rúdból” faragom ki a formát, semmi nincs előre vágva, vagy formázva, ezért is nincs sablon és ezért is mindegyik darab egyedi. Főként gyerekbarát vizezett akrillal festi őket Rita és utána még mindegyiket felületkezeljük is gyerekbarát olajjal.

Az MM Wodworks-szel a Facebook oldalukon és a weboldalukon léphetsz kapcsolatba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights