Megérkeztek a Wooden Tale sárkányok

A Wooden Tale a szivárványairól vált ismertté a hazai fajátékos közösségben, de egyre inkább az az érzésem, hogy figuráikkal még nagyobb sikereket fognak elérni. Két csiszolás között sikerült elkapnom Stellát egy pár kérdésre a most bemutatott sárkányokkal kapcsolatban. Minél többet nézem őket, annál jobban tetszenek! A kicsibe abszolút belehabarodtam.

Nagyon szépek lettek az új figurák! Három gyerek mellett mondjuk nem olyan merész a kérdés, hogy hogyan jöttek a sárkányok a repertoárba, de mégis megkérdezem.

Bevallom nekem a fantázia világ szülöttei nem állnak kézre. Nehezen rugaszkodom el ennyire a valóságtól, ezért profihoz fordultam. A vállalkozás indulásakor elkezdtünk együtt dolgozni egy grafikussal (aki szintén édesanya), több formánk tőle származik például az egymásba illeszthető Mesefa, az Unikornis és a kis manóink alapja is.

Nagyjából másfél éve szerettem volna már repülősárkányt és egy korábbi sárkány forma alapján próbáltam megrajzolni, készült egy mintadarab, ami majd egy évig nézett velem szembe a műhely polcáról. Éreztem, hogy nem az igazi. Így megkerestem a grafikus hölgyet, hogy van-e kedve álmodni nekem egy sárkányt. Kis időn belül el is küldte a vázlatot, és én rögtön beleszerettem, még aznap el kellett készítenem.

Mekkorák, milyen festékkel kezeltek milyen fából készülnek?

Alapanyag felhasználás szempontjából „unalmas” készítő vagyok, megvannak az évek óta bevált eszközeim. Hársfát és az Auro német termékcsalád lazúrjait használom minden termékünkhöz. A figurák öt centi vastag alapból készülnek, így van elég felület ahhoz, hogy domborúbb, kerekdedebb formákat tudjak rajtuk kialakítani.

Hogy a minőségi elvárásoknak is megfeleljenek, csak a lábaik lettek becsiszolva, a nagyobb méret és súly miatt csak jelzésszerűen lett kettéválasztva a szárnyrész, így kevésbé érzékeny. A nagy sárkány 19 cm hosszú, 14 cm magas, a kis sárkány 11 cm hosszú és 9 cm magas.

Hogyan választasz színt hozzájuk?

Tél elején készült egy Unikornis türkiz fehér színben, ami nagy kedvencem lett, ezért lett az első repülő sárkány, Jégsárkány, de nagyon sok színváltozat el a fejemben. A kicsi zöld lett.

A nagy sárkány ára 14 ezer forint, a kicsi 7 ezer forint.


Készletre is gyártasz, vagy egyedi megrendelések lesznek a fókuszban?

Azt vallom, hogy akkor tud igazán jól sikerülni egy figurám, ha már igazán megérett bennem. A gorilla forma is lassan két éve várja, hogy tökéletesítsem, de valahogy még nem született meg a fejemben, így a prototípusokon nem sikerül túllépni ezért nem szoktam új formák készítését vállalni.

Rákaptál a fantázia lényekre vagy egyelőre boldog vagy a sárkányokkal?

A sárkányok elkészítése közel három órát vesz igénybe, az ő esetükben kisebb léptékben fognak testet ölteni a fadarabok. Nagyon hálásak vagyunk a megrendelőinknek, jelenleg kapacitásunk 90%-a le van fedve az idei évre, de a maradék 10 százalékot meghagyom az ilyen és hasonló új formák megszületésére.

Köves Stelláékat a Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights