Rendezd be a babaházat! Bemutatkozik FaFióka

Díszpárnák az ágyon, makramé a falon, mézeskalács a konyhában – imádnivaló, ahogyan minden lakásdekoráció a helyére kerül a FaFióka babaházban. A legújabb, magyar készítő által tervezett és kivitelezett babaház igazi otthon lehet, és nem csak a Maileg egerek számára. A készítőt, Szabó Krisztinát kérdeztük.

Mesélj kérlek magadról kicsit, hogyan jött a babaház készítés az életedbe?

A kislányunk régóta szeretett volna egy babaházat. Sokáig keresgéltünk, de nem találtunk készen olyat, amelyik maradéktalanul tetszett volna. Vagy műanyagból voltak, vagy túl színesek voltak, vagy nem voltak hozzá bútorok. Így inkább magunk készítettünk egy házat, bútorokkal és kiegészítőkkel együtt. Nagyon élveztük a férjemmel a közös tervezést, a közös munkát. Majd elindítottuk az Instagram és a Facebook oldalunkat, ahol egyre több rajongója lett a FaFióka babaházaknak.

Hogyan határoztad meg a babaház formáját, mik voltak a főbb szempontok?

Asszimetrikus formát választottunk, így kicsit izgalmasabb lett a megjelenése. A legfontosabb azonban az volt, hogy kellően tágas legyen, hogy kényelmesen tudjanak játszani vele a gyerekek, akár ketten is egyszerre.

Mekkora? Hány kiló (tömör gyönyör)?

Háromféle házikót készítünk. A legkisebb házunk alapja 60×30 és 66 centi magas. A galériás házunk alapja szintén 60×30 centi, de kicsit magasabb 72 centi. A legnagyobb házunk, az erkélyes házikó, ennek 80×30 centi az alapja és 66 centi magas. Nagyjából 8 kiló egy-egy ház súlya.

Milyen anyagból készül? Milyen felületkezelést kap a babaház?

18mm-es rétegelt lemezből készítjük a házakat és Safecoat Acriglaze vízbázisú lakkal kezeljük a felületét. A hátlapot pedig Annie Sloan Satin Paint festékkel festjük. Mindkettő bababarát és környezetbarát anyag.

Hányféle kiegészítőt lehet rendelni hozzá? Mit kell tudni a kiegészítőkről, milyen anyagból készülnek, milyen stílusúak? Mind a saját munkád?

Nagyon sokféle bútor és kiegészítő van a házainkhoz, melyeket egytől-egyig saját magunk tervezünk és készítünk. A bútorokat különböző vastagságú rétegelt lemezekből készítjük, és lakkal kezeljük a felületüket, illetve vannak amelyeket festünk is.


A stílusukat inkább retrónak mondanám. A bútorokon kívül apró lakástextilekkel tesszük otthonossá és egyedivé a babaházainkat. Különböző ágyneműkkel, horgolt párnákkal, horgolt és makramézott szőnyegekkel, makramé falidíszekkel.

Hogyan rendelhető a babaház és a kiegészítők? Milyen rendelési idővel dolgozol?

Jelenleg egy prospektusunk van, ezt küldöm el az érdeklődőknek. E-mailben, Instagram és Messenger üzenetben lehet rendelni tőlünk. Készül a webshopunk, ami előreláthatólag jövő év februárjától lesz elérhető. Jelenleg 10-14 napos rendelési idővel dolgozunk, a gépparkunk fejlesztésével szeretnénk elérni, hogy hamarosan készletről, azonnal vihetők legyenek a babaházaink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights