Evéssel, ételekkel kapcsolatos könyvek – avagy étel és irodalom

Könyvajánló partnerünk, a Mesepatika blog remek címet adva összegyűjtött nyolc, kicsik és az ovisok számára írt, étkezéssel kapcsolatos könyvet. A válogatásban találunk verses, mesés, receptes könyvet is, egészen széles a merítés. A Meselevest én is megrendeltem, alig várom hogy megérkezzen.

Nyolc könyv könyvet ajánl a szerző, ezekből szemezgettem.

Kicsiknek ajánlva

 • Rebecca Cobb: Mind megettem!

  Egyértelműen ez a listavezető nálam. Legnagyobb erénye (az illusztrációk mellett) az, hogy nem akar semmit lenyomni a torkunkon, nem kampányol se az evés, se más mellett, egyszerűen csak elmesél egy kedves, akár már 2 éves kortól befogadható történetet. Eszerint a főszereplő kislány képzeletéből előpattanó fenevadak undorodnak ugyan a kisgyerekek elfogyasztásától, azok ebédjére azonban nagyon szívesen lecsapnak. Úgyhogy meg is eszik a kislány ebédjét.

 • Lackfi János: Paradicsomleves betűtésztával

  Egy verseskötet az óvodában tálalt ételekről. Az ötlet nem rossz (sőt, jó), a színvonal viszont egyenetlen. Az illusztrációk mentik a dolgot. Mimi igazából szerette ezeket a kis verseket, viszonylag könnyen fogyaszthatóak, az tény.

Ha érdekel, hogy mi a vélemény a Dr. Seuss: Zöld sonkás tojás valamint a Sohadesoha nem eszem paradicsomot könyvekről, irány a Mesepatika oldala.

Ovisoknak ajánlva

 • Both Gabi: Kakaókatona és Tejhercegnő

  Ez a kedvencem. A fő- és a kisétkezések köré szerveződve olvashatunk meséket, amiket egy anyuka mond el a gyerekeienk, hogy a mese révén újra mederbe terelje az eseményeket. Az ételek megelevenednek és klasszikus mesei hősökké (királylányok, katonák, boszorkányok) válnak, a mese cselekményébe pedig mindig beleíródik az a szituáció, ami a mesét életre hívta (pl. hiszti a kasszánál). Nagyon finom kis humora van (pl. a nasiboszorkány, akit Nassasszonynak hívnak bármilyen formában meg tud jelenni, még kölesgolyó alakjában is, és főleg ebéd előtt csébítgatja magához a gyerekeket), és szintén finom, bájos illusztrációi.
 • Berg Judit: Meseleves

  A Hisztimesékhez hasonló könyv, népmesei elemekből építkező mesékkel. Célja a „segítés”: a mesék hősei válogatós, szelektív evő gyerekek, akik valahogy mégis rátalálnak az ételek világára.

Ha érdekel, hogy mi a vélemény a Cófli receptes böngészőjéről, valamint a Tejbegríz: Finom irodalom gyerekeknek és felnőtteknek könyvekről, irány a Mesepatika!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights