Lidl gyerekszéf

Gyerekeknek készült széf. Zseniális! Kitörő lelkesedéssel válaszoltam a nővérem kérdésére, hogy szeretnék-e valamit a Lidlből, tetszene-e bármi az unokaöccsnek. Tetszene! Azonnal pakolja a kosárba, pláne ha csak egy van, egy darab sérült dobozka.

Láttam az újságban, hogy kisméretű, de őszintén nagyobbra számítottam akkor, amikor még semmihez sem tudtam viszonyítani. Vártam valami Lidl rafinériát, de elsőre nem csak hogy nem működött, keveselltem a tartozékait is. Az, hogy mindössze néhány papírpénz (9db) van benne és két „aranytömb” kissé elkeserített.

Persze a legjobban az zavart, hogy nem működött megfelelően. Működött, de éppen fordítva. Ha kinyitottam az ajtót működött a nyitókód, ha becsuktam, meg se mukkant. Szerencsére kis gondolkodás után kiderült, hogy mi a hiba és ki tudtam küszöbölni. (Gyári hiba, ha bárkit érdekel szívesen elmondom kommentben, csak kérni kell.)

A hibajavítás óta tökéletesen működik és nagyon szeretjük. El lehet benne rejteni rejtvényeket (remek kiindulási pont egy kincsvadászathoz a széfbe rejtett rejtvény) apró dolgokat, amiket nem szeretnénk elveszíteni, esetleg meglepetés finomságokat. Lehet bűnözni: míg apa vagy anya alszik a kis besurranó megpróbálhatja elrabolni az aranytömböket, vagy éppen fordítva, anyabűnözőt lehet kergetni fél órán keresztül a házban, mire végre dutyiba lehet zárni rablásért.


A széf pozitív tulajdonsága (a megtalált Lidl rafinéria), hogy meg lehet változtatni a biztonsági kódját, így bővülhet a játékok köre, például találós kérdésekkel kitalálhatjuk, hogy mi az új kód, amit valaki valamilyen okból újraprogramozott. Az ajtónyitó alatt (ez egy elfordítható fogantyú) elhelyeztek egy manuális nyitási lehetőséget, ami nagyon hasznos funkció arra az esetre ha elfelejtődne a négy számjegy. Miután kinyitottuk az ajtót, egy egyszerű elemkivétellel alaphelyzetbe tudjuk állítani a biztonsági kódot.

A kód beütése hanggal jár, ahogyan a helyes kombináció (varázslat hang) és a téves kódbevitel is. A helyes kódbeütésnél a varázshang mellett zölden világít az ajtónyitó feletti kis lámpa, a helytelennél nyilván pirosan. Van egy rész a széfen, a kódsor feletti kis „névtábla”, amit eddig nem tudtam kipiszkálni, pedig nagyon szeretném. Egy számsor található rajta aminek semmi értelme, szívesebben látnék (írnék rá) valamilyen személyesebb szöveget, a hely végülis adott.

A széfet szerintem kissé boros áron árulták. 6990 forintba került a mindössze 20 centi magas, 16 centi széles és 12 centi mély kis dobozka, aminek az ajtaja és az ajtónyitója műanyag, maga a doboz pedig összecsavarozott rétegelt lemezből áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights