Öt kérdés – MM Woodworks

A Győr melletti kis családi vállalkozás, az MM Woodworks a szivárvány hintáiról a legismertebb, de nem szabad elmennünk az egyre bővülő repertoárjuk mellett sem! Idén több újdonsággal is előrukkolnak, legyen szó nagymozgásos játékokról vagy szerepjátékokról. A Kuflik és a Rovarbanda mellett Rita önálló projektet, egy reggeli szettet álmodott meg és határtalan lelkesedéssel vágott neki a mozgásfejlesztő lépegetők tervezésének és kivitelezésének is. Ritával beszélgettünk.


Mit lehet tudni rólatok? Kinek mi a szerepe az MM Woodworksnél? 

MM Woodworks mögött elsősorban egy házaspár áll, Rita és Neil. Neil eredetileg gépészmérnök, aki 6 éve költözött haza velem Angliából Magyarországra, imád itt élni és már ügyesen beszél magyarul. Ő főállásban a vállalkozás tulajdonosa és minden az ő famívelési tehetségéből és szeretetéből indult. Tőlem jöttek az ötletek, ő pedig mindent megvalósított (a mai napig így működünk)! Idővel a csapat a nővéremmel, Vikivel bővült, az ő tehetséges, művészi kezeinek köszönhetően létezik például a rovarbanda, az öröknaptár, a Kuflik, az űrstacker is. Ezeket mind Viki festi.

Mi a fő terméketek?

A fő termékünk talán a hinta, ami a legnagyobb visszhangnak örvend, de büszkeség számunkra, hogy minden termékünk egyedi a piacon. Az a célunk, hogy többi terméknél is adjunk valami pluszt, különlegességet a fajátékainknak, jelenleg is több új játék bemutatása előtt állunk, amik reményeink szerint elnyerik a vásárlók tetszését.

Beszéljünk először a hintákról. Hogyan ismerkedtetek meg a szivárvány hintákkal? Mikor, hogyan jött a gondolat, hogy saját magatok készítsétek el ezeket? 

Hintával először egy barátunknál találkoztunk először és Neil azonnal beleszeretett, a hinták építése ugyanis közel áll a bútorépítéshez. Nagyon lelkes volt, hogy nyissunk ebbe az irányba és készítsünk saját hintákat, a mai napig a hinták készítése a legélvezetesebb feladat számára. A hintákat én festem, és külön öröm, hogy a hozzám közel álló földi színek (amik gyönyörűen kiemelik a famintázatot is) ekkora sikernek örvendenek.

Úgy gondolom, hogy a feladatok változatossága miatt a hinták teremtenek Neilnek és nekem egyensúlyt a műhelyben.

Lehet ezeket a hintákat egyediesíteni? Mi a különbség a léces és a rudas változatok között?

Érdekes, hogy eddig senki nem kért változtatást, de pont a napokban két egyedi kérés is érkezett: egy csupa zöld és egy natúr megrendelés futott be.

A léces és a rudas hinták között alapvető különbségek vannak. Mi kizárólag léces hintákat készítünk, a rudas verzió inkább mászókának alkalmas. A rudakon nem feltétlenül kényelmes hintázni, a legnagyobb gondot azonban a kis lábak becsúszása okozhatja. Nagyon figyelünk arra, hogy a hintáink biztonságosak és nagy teherbírásúak legyenek.Az MM Woodworks Közepes és XXL hintáknak a teherbírása megegyező 110 kilót bírnak, utóbbi elég nagy ahhoz, hogy akár három gyerkőc is kényelmesen elférjen. Kézi megmunkálással készülnek a hintáink rétegelt nyírfából, kézzel csiszolunk, festünk, építünk. A már említett szép színek az ásványi pigmenteknek köszönhetőek. A hintáink CE minősítettek, így megfelelnek minden kellő előírásnak. Úgy látjuk, hogy ez a plusz figyelem sokat jelent a vásárlóknak.

Milyen termékeket készítetek még? Mik az idei első újdonságok?

Ugyan a hinták az MM Woodworks jellegzetes termékei, nagyon élvezzük az új termékek tervezését, elkészítését és bevezetését is. Az MM Woodworks úgy izgalmas, ha széleskörű a termékpalettánk. Egyfajta filozófia nálunk, hogy újdonságok iránti nyitottságnak köszönhetően lesznek izgalmasak a mindennapok. Neil kezei vágják ki a mütyüri hangyákat és pókokat, és építik a hatalmas az XXL hintákat. Ezt a változatosságot mindketten nagyon élvezzük. A fotókon látható lépegetők mellett jelenleg egy újabb nagymozgású játékokon dolgozunk, mászókát és rámpát tervezünk, ezeket a közeljövőben tervezzük bemutatni.

A lépegetők aljára négy darab parafa félhold formát ragasztunk, így nem billegnek, nem csúsznak el. Sok óra játékkal a teszteltük a gyerekekkel. 😀

Az új termékek igazából  „csak jönnek”, ha elindul a vezérhangya és beindul a fantáziám, ötletelek, rajzolok…akkor előbb-utóbb termék is lesz belőle 🙂 

Minden termékünknél alapfeltétel, hogy olyan legyen, vagy úgy készüljön, ami miatt egyedinek minősül.


Ez a Rovarbandánál úgyanúgy lett telitalálat, mint a Mária útja és Betlehem szettünknél. A Kuflik szettünkre is különösen büszkék vagyunk, hiszen tovább bővítették ezt a különleges palettát. Hogy az új termékek milyen feladatba vonják be Neilt vagy Vikit, sosem szab akadályt.

Neil mindent el tud készíteni, Viki pedig mindent meg tud festeni, amit kérek. Van amikor pedig én magam vihetem végig egy ötletemet a vágáson át az utolsó ecsetvonásig. Ilyen a másik újdonságunk, a hamarosan érkező Étel Szett.

Az évet több nyereményjáték szervezésével indítjuk, amibe olyan elképesztő magyar márkákkal leszünk együtt, akikkel egyértelműen kiváltság egy közös projekt. A fajáték készítő közösségbe tartozni itthon számunkra egy ajándék! Csodálatos, segítőkész és egymást támogató emberek. Nektek pedig nagyon szépen köszönjük a bemutatkozás lehetőségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights