Imádnivaló a Drewart karos mérlege

A Drewart karos mérlege kifejezetten tetszetős darab, gyerekkézbe való robosztusabb játék, amivel a kicsik megtanulhatják a tömeg, az egyensúly és a kevesebb, több fogalmakat. Szerepjátékokhoz is ideális eszköz lehet, tényleg majdnem tökéletes.

Nehéz ügy a mérleg kérdés. Talán nem vagyok egyedül a véleményemmel, szerintem nehéz jó játék mérleget találni a hazai kínálatban. Az itthon elenyésző számban elérhető mérőeszközök kicsik, összetöpörített hatásúak, van amelyik nem tűnik stabilnak, mások egyszerűen nem érik el az ingerküszöbömet, míg mondjuk a Goki példánya túl profi a 3-4 éves korosztály számára.

Egy ideje keresgéltem, amikor megláttam ezt a képet:

Első látásra szerelem! Nagy, robusztus testű mérleg, pakolható mérlegkosarakkal. Igazi Drewart dizájn. A várairól, terepjárójáról, és a konyháiról elhíresült lengyel fajátékos vállalkozás karosára másfél évet vártam. (Dióhéjban: Megrendeltem, nem reagáltak, aztán egy közösben újra rendeltem, aztán kiderült, hogy nem gyártanak, majd derült égből villámcsapásként érkezett a hír hogy mégis, és már úton is van hozzám. ) A fajáték ajánlójának megírására további fél évet vártam, nem játszottunk vele.

Tanulós, szerepjátékos

Időközben volt egy digitális kijelzős Playtive mérlegünk, de az akkor háromévesemet nem nyűgözte le, hogy meg tudom mondani melyik autója hány grammos.. Arra gondoltam, hogy egy jóval egyszerűbb és kézbevehetőbb darab majd elnyeri a tetszését.

A karos mérleg jó lesz arra, hogy játsszon az egyensúllyal, megismerkedjen a kevesebb, több, egyenlő fogalmakkal, és egyáltalán, hogy mi az a tömeg. A boltos, piacos szerepjátékokban sok mindenről tanulhatnak a gyerekek, ha a mérleg használata motiválja a játékot, két legyet üthetünk egy csapásra.

Nagyon frissen készülve kaptam meg a „mérőeszközt”, a felületkezelő lenolaj még megfogta a papírt és a dobozt, a jellegzetes szagnak azóta (szerencsére) már nyoma sincs.

Igazán széppé teszi ezt a darabot az elemek formája, a piros gömbfejű tiplik és a kis piros zsinegen függeszkedő kék fém mérőtálak.

Az ékegyszerűségnek ára van, mivel a fa tipli tartja a mérleg karjait a vázon (a csomag tartalmazza a facsavarokat, amivel rögzíteni lehet a tipliket), fennakad, meg kell kicsit pöcögtetni, hogy helyre billenjen. A mérleg tökéletesen mutatja, ha az egyik tálba egy követ teszek a másikba pedig egy pihét, melyik könyebb és melyik nehezebb. A szó klasszikus értelmében mérni nem lehet vele, de a fentebb sorolt céloknak tökéletesen megfelel.

Majdnem tökéletes

Két bánatom azért van. Az egyik, hogy a kart talán innovatívabb megoldással is el lehetne látni, hogy érzékenyebb legyen a mérőtálakba helyezett súlykülönbségekre, a másik bánatom pedig a mérleghez érkező súlyok okozzák. Négy darab „súlyt” kapunk, ám mindegyik hasonló tömegű (pihekönnyű), csupán a méretükben van némi különbség. Remek lenne, ha különböző és valós súlyokat csomagolnának a mérleghez.

+1 „bánat”: A balanszírozást segíti egy kék csúszka, amit a karba vésett sínen tologathatunk egyik mérlegoldaltól a másikig, azonban a csúszkának nincs blokkolója, így az folyton lecsúszik a sínről, leesik a mérlegről, ha az jobban megbillen. Segítené a csúszkát funkciója betöltésében az is, ha nehezebb lenne. (A fenti képen látszik.)

A Drewart weboldalán megtalálhatóak a termékeik, regisztráció után láthatóak az árak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights