Mesekönyv ajánló: Bajzáth Mária válogatása – Erdők-mezők népmeséi

Vannak könyvek (szerencsére egyre több) aminek annyira művészi vagy éppen léleksimogató a grafikájuk, hogy megpillantáskor azonnal hiányérzetet keltenek. Az ember úgy érzi, hogy pont ez a tudás és szépség hiányzik még a tökéletes természetközeli gyűjteményéből. Legújabb könyves partnerünk az Üveghegyen túl szerencsére foglalkozott már az Erdők-mezők népmeséi című könyvvel, így bemutathatjuk nektek innen is, a fajátékos virtuális almáriumból.

„A könyv Magyarország élővilágát mutatja be, de a magyar mellett a nemzetközi mesekincsből is válogat. A világ különböző tájairól származó meséknek közös és legfontosabb mondanivalója, hogy a házunkon és a hazánkon túl is részei vagyunk egy nagyobb egységnek, amit természetnek nevezünk.”

Bajzáth Mária


Ajánló: Mesés, tudományos, lenyűgöző Bajzáth Mária gyerekeknek szóló legújabb könyve, az Erdők-mezők népmeséi. A kötet rengeteg mesét tartalmaz, melyeknek főszereplői az erdők, a mezők és a vizek élővilága, valamint az égitestek.

A történetek a világ számos népcsoportjától erednek. Az antológia minden meséje a természet csodáit méltatják.

A mesék mellett az állatokról, növényekről, csillagokról és bolygókról is találunk olyan tudományos leírást, amelyet már egy középső csoportos óvodás is képes megérteni.

A könyv képivilága is fantasztikus, legalábbis minket teljesen elvarázsolt. Egyszóval ez egy olyan szuper könyv, amely bemutatja a gyerekeknek hazánk növény és állatvilágát, miközben meséivel szórakoztat.

Az erdők-mezők népmeséi című könyv rajzait Ónya-Oláh Dórának köszönhetjük.

Ha érdekelnek az ajánlott mesekönyvek, kövesd az Üveghegyen túl blogot a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights