Lenyűgöző fajáték a Drewart hatalmas vára

Álmaink várának megtalálásához rengeteg időre és sok tapasztalt tanácsadóra van szükségünk, egy jó várnak ugyanis rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Legyen jól használható, változatosan felépíthető, szükség szerint bővíthető, passzoljon a mérete meglévő figurákhoz, na és a lakás méretéhez. Úgy tűnik Szentkirályi-Varga Judit aka @aprokablog megtalálta a számukra ideális együttállást. Megmutatja a saját várukat és elmondja, hogy miért ezt választotta.

Hosszú időn át kerestem a tökéletes várat, amely megfelelő kiegészítője lenne az évek alatt összegyűjtött mesefiguráknak, boszorkányoknak és varázslóknak. Végül ár-érték és legfőképp méret arányban a Drewart vára lett a befutó.

Bevallom, már a választás is nehéz volt, mivel a Drewart honlapján többféle vár típus is megtalálható. Vannak erődítmények, kastélyok és várak is. Az alapvető különbség a tornyok formájában és méretében van – de mivel mindenféle toronyból lehet külön is vásárolni, így egy közepes méretű vár és néhány kiegészítő torony mellett döntöttem, így lettek szögletes és kerek tornyaink is. Illetve a gyakorlott vár felhasználó ismerősök tanácsára néhány plusz falat is vásároltam, így ugyanis lényegesen nagyobb kastélyok építésére van lehetőségünk, minimális befektetéssel.

Az általam választott Medium castle szett egy felhúzható és leengedhető kapuból, tornyokból, bástyákból, várfalakból, várbörtönből és istállóból áll, amely önmagában is tökéletesen megállja a helyét, ha játszani szeretnénk vele.

A minősége a Drewarttól jól ismert, vastag, simára csiszolt és natúran olajozott fa, amelyet nagyon jó kézbe venni. (Viszont rémesen porosodik.)

A várfalak belsején kis perem található, így a várvédőket, kérőiket váró hercegkisasszonyaikat vagy épp a gonosz terveket szövöget banyákat és varázslókat szépen sorba lehet állítani, a vár még a kissé bolyhos szőnyegen is stabil marad.

A várbörtönbe számtalan semmirekellőt vethetünk, ha ehhez volna kedvünk, és az ügyes kis keresztfával garantáltan benn is tarthatjuk őket. A tetején pedig a katonák vagy a várbéli boszorkányok tudnak tanácskozni.

Az istállóba kicsit nehezebb szépen beügyeskedni a lovakat, de mivel királyi lelátóként is használható, ezt hajlandó vagyok megbocsátani neki. Az alsó része inkább kisebb méretű paripák befogadására alkalmas, de a lenyitható tetejű részbe a Kontár Veronika által készített unikornis is könnyen befér – ha szerencsénk van, még kiscsikót is fial. 🙂 

A bástyák tetején szép, nagy hely van, így oda is állíthatunk őröket, nem fognak kipottyanni. A tornyokba viszont csak az apróbb és keskenyebb figurák férnek be az ablakokon át. Kis extra, hogy a piros tetők levehetőek, így variálható a dizájn.

Nekünk Mikheev és Atelier des peuplier királyi figuráink vannak, bár maga a vár óriási, én inkább a Mikheevvel érzem méretarányosnak, az ADP kicsit nagy hozzá, ha be is szeretnének menni például a toronyba, de ezt leszámítva használhatóak együtt (a gyerekeket nem zavarta). Várvédőnek szívből ajánlom Németh Ferenc fafaragó aprócska katonáit! 

Azt megállapítottuk, hogy minden sárkány kiválóan tudja őrizni a kaput – és ha már kapu: ha nem a várban “teljesít szolgálatot”, az autókkal is remekül kombinálható, kiválóan átférnek rajta a matchbox típusú, vagy a vonatszetthez járó járművek.

Ha van lehetőséged, mindenképpen ajánlom, hogy néhány várfallal kiegészítsd a szettet, így ugyanis nem csak kívülről lehet játszani a várral, hanem akkorára növelhető a várfalak által körülvett tér, hogy még egy 6-7 éves gyerek is kényelmesen el tud helyezkedni odabenn – miközben kisebb-nagyobb testvérei odakintről ostromolják az erődítményt 🙂

Érdekelnek a Drewart játékai? Párat már bemutattunk, nézd meg őket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights