Természetes játékok a természetben – könyvajánló

Ha természetes játékokról beszélünk, az első gondolatunk valószínűleg egy fa kisautó, valamilyen építőjáték vagy bármilyen olyan dolog lesz, aminek az alapanyaga nem mesterséges eredetű. Minden előbb jut eszünkbe mint az, hogy szétmorzsoljunk hat szem áfonyát és a levével fessünk egy szép falevelet. Változtassunk ezen! Irány a szabad természet az egyik legautentikusabb kalauzzal, Kontár Veronikával.


Van két nagyszerű könyvünk, ezeket szeretném a figyelmetekbe ajánlani. Az egyiket még korábban vettem: Wild things – over 100 Magical outdoor adventures. És amit most: The original artist for kids – a DIY guide to making your own eco-friendly art supplies from nature.

Mind a kettő angol nyelvű, vaskos segédeszköz szülőknek vagy akár erdei sulis oktatóknak/segítőknek, de akárkinek ajánlom, aki járja a természetet (kertet, udvart..) a kicsikkel és nem baj egy kis maszatolást sem. Nagyon izgalmasak nem csak a gyerekeknek, de felnőtt fejjel is nagy élvezet újra felfedezni a gyönyört, amit ezek az egyszerű foglalkozások ajánlanak.


A Wild things inkább a természetben található lehetőségek felfedezésére invitál. Mindenféle varázslatos jeleneteket es karaktereket segít megeleveníteni. A gyerekek nagyon könnyen ráhangolódnak ezekre a kis játékokra es elképesztő fantáziával állítanak össze maguk is hasonló kis világokat. Tündérek, varázslók, boszorkák, koboldok tűnnek fel általa bárhol a sétáink alkalmával izgalmassá téve az együtt töltött időt.

A The organic artist for kids egy gyerekek számára összeállított nagyszerű gyűjtemény olyan ötletekkel amik által környezetbarát művészi alkotások születhetnek. Találni benne ötleteket festékek, ecsetek, kréták, tinták készítésére és bemutat sokféle technikát, amikkel valóban látványos műalkotások születhetnek. Kisebb és nagyobb gyerekeknek is izgalmas ötletek vannak benne felsorakoztatva.

Jellegzetesen olyan javaslatokkal operál, amikhez valóban találni a környezetünkben alkalmas eszközt avagy akad a háztartásban.

Első blikkre azt mondanám, hogy simán szem előtt hagyhatom ezt a könyvet is az 5-6 éveseim számára, remélve, hogy azt böngészve hirtelen felpattannak, gumicsizmát húznak és eltűnnek az udvaron picit “ügyködni” akár teljesen önállóan.

Ezek a könyvek inspirálnak engem ajándékok készítésére is.

Kontár Veronika munkáit megismerhetitek a Laboratorio de Kontár Veronika Facebook oldalán.

Érdekelnek Vera írásai? Irány a szerzői oldala!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights