Maren von Klitzing: Piha-puha mesék

Az egyik kedvenc könyves Insta blogunk a Mesepatika egy újfajta interaktív mesekönyvet mutatott be nemrég a blogján.

Mit is jelent az interaktív mesekönvv? Azt, hogy a gyerek valamilyen aktív cselekvéssel tud kapcsolódni a mese egy-egy pontjához. A lapok margóin ugyanis különböző típusú utasításokat találunk:

💙 a kék szín azt jelzi, hogy valamilyen kis részletet kell megtalálnunk a képeken vagy a szövegben (szövegértés-fejlesztés)


💚 a zöld azt, hogy dramatizálnunk kell a cselekményt: olyan hangot adni, mint egy adott állat, vagy valamilyen mozgásos tevékenységet végezni (kicsit ahhoz hasonlóan, ahogyan a Ne ébreszd fel a sárkányt is működik).


🧡 A sárga szín pedig egy-egy kérdést jelöl, amely vagy a történet átgondolását, vagy a reflexiót segíti (pl. „te mit szoktál tenni, amikor hasonló helyzetben vagy?”)

A szövegben is ki vannak emelve különböző színekkel azok a részek, ahol érdemes megállnunk egy kicsit, mert valamilyen feladat vagy kérdés kapcsolódik hozzá a margón. A mesék végén pedig a történethez kötődő barkács ötleteket találunk.

Szerintem nagyon jó lehetőség ez a könyv arra, hogy azokat a gyerekeket is bevonjuk a hosszabb, komplexebb történetekbe, akik nem kifejezetten „egyhelyben ülősek”, akik igényelnek egy kis segítséget ahhoz, hogy bevonódjanak a történetbe.

Ismerj meg minél több mesekönyvet a Mese.miminek mesekönyves insta blogon!

Érdekelnek a Fajáték ajánló által ajánlott mesekönyvek? Irány a Mesekönyves rovat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights