Szubjektív – Laboratorio di Kontár Veronika

Mióta tervezem, hogy bemutatok pár frissen beszerzett figurát, vagy olyan készítő alkotásait, akitől már több mindent rendeltem! Noha az egész blog szubjektív, ezek az anyagok a legszubjektívebbek.

Számomra ezek a játékok merítik ki a természetes játék fogalmát! Ha valakinek azt mondom, hogy szeretjük a fajátékokat, elsőre nem érti, hogy mire gondolok. Aztán megmutatom a Laboratorio di Kontár Veronika által készített kastélyt és lovakat és megérzi, rájön, hogy ez egy másik dimenzió.

Nem csak arról van szó, hogy a cirbolyafenyő, amivel dolgozik folyamatosan illatozik (gyakran veszem a kezembe a faköveit, a kézmelegtől illatozni kezdenek, segítenek ellazulni) a figuráknak és elemeknek valahogy saját energiamezőik vannak. Túlzásnak tűnhet, de alá tudom támasztani, itt írok bővebben a jelenségről. Minden darab megtervezett és természetközeli formában és kidolgozásban egyaránt.

Számomra a nyugalom szigete az a hely, ahol megtalálom a Veronika munkáit. Tényleg, nem ismerek másik magyar készítőt, aki teljesen egyedül végez minden munkafolyamatot, a tervezéstől a vászonzsákok varrásáig. A várról és kastélyról készült beszámolót itt olvashatod el: Laboratorio di Kontár Veronika vár és kastély

kontár vera


Vera munkái főként natúrak voltak mindaddig, amíg meg nem érkeztek a monyók és a monyó babák.

A pegazusok tavaszi újdonságok, elképesztően gyönyörűek. Szerintem. 🙂

Katt a képre a Verával készített interjúért!

Az autó és az utasok Manufa, a templom és a kastély Kontárvera.

Kontár Veronikát eléritek a Facebook oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights