Az ünnepi kör díszítő elemei – bemutatkozik a Juharka Plugger

Nagyjából két éve rejtették rabul a fél világot a Grimm’s szülinapi körökbe szánt elemek, mára sokféle formavilággal készülnek a szebbnél szebb díszítő kiegészítők. Van pár alternatív megoldás hazai készítő repertoárjában is, de ha jól tudom, a Juharka volt az első, aki kifejezetten a körök méretéhez kezdett Pluggereket gyártani. A Juharka egyik alapítóját, Timit kérdeztem az új termékükről.

Mikor jöttél rá, hogy nem csak affinitásod van a kiegészítőkhöz, de láthatóan kifejezetten élvezed is készíteni őket?

Kezdetektől szerettünk volna összetettebb díszeket készíteni, és mivel figura készítésben már van tapasztalatunk, motoszkált bennem, hogy ez a vonal sikeres lehet. Talán mondhatom, hogy a rengeteg külföldi megkeresés volt az, amiből kiderült számomra, most nem csak hazai piacon, hanem akár nemzetközi szinten is érdekes lehet, amit alkotunk.

Próbálunk különleges darabokat tervezni, minél kidolgozottabbakat, úgy tekintek rájuk, mintha ezek nem csak egy ünnepi kör díszítő elemei lennének, ugyanolyan részletgazdagon, nagy odafigyeléssel igyekszem tervezni őket, ahogy azt az állatainkkal is tesszük.

Saját gyűrűket is terveztek? Mi inspirál ebben?

Azonnal tudtam, hogy saját gyűrűre lesz szükségünk, hogy a kollekció teljes lehessen. Mindig is juharfával dolgoztunk, aminek a fehérsége azt gondolom, hozzátesz a játékainkhoz, ez esetben egy világos gyűrű elkészítése egyszerűen adta magát.

A legnagyobb fejtörést persze ennek elkészítése okozta, nagyon nehéz ebben valami igazán újat hozni, talán a kézzel festett motívummal picit sikerült hozzáadnunk, legalábbis a visszajelzések ezt mutatják.

A Juharkától külön brandként kezelitek, milyen terveitek vannak vele? 

Ez volt az eredeti terv, igen. Hamar rájöttünk azonban, hogy a Pluggereken keresztül a külföldi vásárlók eljutnak az állatainkhoz is, így az eredeti terv öngól lett volna.

Mely országokból rendeltek már tőletek?

Ausztriába, Olaszországba, Norvégiába küldtünk már csomagot, illetve kb. egy hónapja Szlovéniában és az USA-ban is megtalálhatóak a termékeink egy-egy webshopban.

Hogyan lehet pluggert beszerezni? Egyedi kéréseket is teljesítetek?

Kata, a Lolidor tulajdonosa segít nekünk az értékesítésben, amiért nagyon hálásak vagyunk, mert rengeteg időt elvett eddig a számlázás, csomagolás. Eddig egy-egy webshop töltés után, 2-3 vagy akár több napig is eltartottak az utómunkálatok, most ezidő alatt tudom készíteni a figurákat.

Egyedi kéréseket sajnos nem tudunk teljesíteni, a tervezés úgy tűnhet, hogy egyszerű, és mindig jön az ihlet, de sajnos ez nálam nem így megy, hangolódnom kell, és bizony, nem mindig sikerül. Az egyedi kérés külön stressz faktor nálam, ilyenkor még nehezebben jönnek az ötletek.

Kik készítenek még itthon díszeket szülinapi körbe?

Korábban, vagy nagyjából velünk egyidőben láttam más hazai készítőnél is megjelenni a kifejezetten Grimm’s körökbe való díszeket, illetve a napokban Helartnál is megcsodálhattuk az újdonságok között őket.

A Juharkát elérheted a Facebook, Instagram és a weboldalukon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights