Grimm’s négy elem építő

grimms.eu

Újabb darabot tudunk bemutatni a Grimm’s nagy építőiből! Hatalmas ez is, és a különlegessége, hogy segít elrugaszkodunk a megszokott építőformáktól, hogy valami egészen újat tudjunk kihozni magunkból. Ezúttal a Négy elem építőről írt Kriszta.

A Grimm’s négy elem építője nem egy hagyományos építőjáték. Nincsenek benne a megszokott kocka, hasáb, henger elemek, változatos formavilág jellemzi. Igazi különlegesség. A négy alap elemet ábrázolja, a tüzet, vizet, földet és a levegőt. A szomszédos elemek ívei pontosan illeszkednek egymáshoz , de találhatunk benne pár kiegészítő, úgymond toldalék darabot is. A színei élénkek, a Grimm’s-től megszokott árnyalatban pompáznak. Az építő hársfából készül (ahogy tudtommal az összes Grimm’s).

A 23 darabos készletet fakeretben, két méretben lehet kapni. A kicsi 22,5 x 22,5 centis a nagy 45 x 45 centis (ezek a fakeretek méretei). Én a nagyot választottam, mert több kommentben is azt írták, hogy “a kicsi inkább csak dekoráció, a nagyobb építésre alkalmasabb”. Természetesen a kicsivel is ugyanúgy lehet építeni, de az elemek csak tíz centisek és jóval vékonyabbak (kb 2 cm a vastagságuk) . Az egyik barátnőméknek a kicsi van, náluk volt szerencsém élőben látni, lényeges a különbség. A kis méretű ára 24 000 forint, a 39 000 forintba kerül.  

A vizet (hullám) , a tüzet(láng), a földet (barlang) külön – külön is megvehetjük ,szintén kicsi és nagy méretben.A negyedik elem pedig a szivárvány. Az ismert szlovén webshopbol rendeltem, Karácsonyra kapták a gyerekek a nagymamától. Első látásra a nagy méret tényleg óriásinak tűnik, főleg az elemek külső ívei, ezek vastagsága 4 cm. A gyerekek viszont könnyen elboldogultak vele az elejétől kezdve, így összességében jó döntés volt a nagyot választani. 

Mire használható?

Tulajdonképpen bármire, ez a nyílt végű játékokban a nagyszerű. Volt már állatkert, alagút, évszakasztal kellék, vízesés, jéghegy. Pakolgathatjuk egymásra, egészen extrém pozíciókban, mert nagyon jó a tapadása. 

Up!
Verified by MonsterInsights