Öt kérdés – Mazsafa

A gyerekek kétéves korukban kezdenek megőrülni teljesen a tömegközlekedési eszközökért, a szülők ekkor indítják a lázas keresést különböző alternatívákat kutatva buszokra, trolikra, villamosokra, repülőkre.  Ekkor jön a képbe Kovács István, a Mázsafa tulajdonosa, aki aztán tényleg igyekszik valóra váltani a gyerekek álmát. Ki tűzoltóállomást szeretne ki Barbie buszt, ki babaházat, konyhát, mások pedig rózsaszín markolót. A Mazsafában ( Mazsafa, nem Mázsafa, ahogy eddig gondoltam) szinte minden álom valóra válik!

Honnan jött a ihlet, a gondolat, hogy belefogjon a járművek készítésébe? Mi motiválja? 

Első unokánk az ezredfordulón született, és ez volt az az idő, amikor a gondolat átváltott a megvalósítás útjára. Azóta is amatőr módon – mivel nem vagyok igazi szakember, hobbi és munka amit szeretettel csinálok, talán át is tudom adni, érezni lehet a termékeken.

A motiváció a gyerekek mosolya, véleménye, mert Ők őszinték, és mondják ha valami nem tetszik, de a lényeg számomra a beszélgetés velük, mert mást látnak a dolgokba mint a felnőttek, lehet nekünk nem reális valami, de Ők így látják jónak /titkon mi is, csak már elfelejtettünk sok mindent.

Milyen eszközöket használ, főként mire figyel oda? 

Sokféle gépet és kiegészítő adaptert, felsorolni is hosszú lenne, ezek az évek során folyamatosan szaporodnak a műhelyemben. A figyelem az egyediségen van, mert minden egyesével készül, és kettő sem egyforma, csak nagyon hasonló, kicsi méret eltérések szinte természetesnek mondhatók.

Mi az amit egyre többen keresnek? Melyik a legnépszerűbb jármű?

A legnépszerűbb a kukásautó volt most, de ez változó, mert mindig van valami érdekes kérés, amit ha megmutatok, más is szeretne hasonlót.

A buszos sámli egészen zseniális ötlet! Hogyan alakult ki ez a koncepció? Hogyan oldja meg hogy a járművek guruljanak?

A busz sámli az egy újragondolt ötlet, egy tárgy több funkcióval, és hogy bírja a terhelést csavarral rögzített kerekekkel rendelkezik.

Milyen egyedi kérések vannak?

A tűzoltó állomás egy anyuka kérése alapján alakult ilyenné, elküldte kisfia kedvenc meséjének illusztrációját, külön kérés volt a sportolási eszközök készítése, és a helikopter. Többszöri egyeztetés után ez a terv vált valóra, ez lett az igazi, a két autós megoldással, kosaras és létrás kivitelben. Készült egy kisebb méretű is, kevesebb berendezési tárggyal. A rendőrségi épület szintén kérés volt egy anyukától, ne változtassak a formán, csak a kivitelezés legyen más. A kérések és elgondolások megvalósításához szinte mindig szabad kezet kapok.

A legérdekesebb egy babaház volt, a kérdésre, hogy milyen legyen „hát… olyan Mazsafás” volt a válasz. Azt gondolom, sikerült egy saját stílusú világot teremteni. Készítek általánosat is, standard bútorokkal, de általában egyedi az igény, ami így kezdődik, tudnék e olyat csinálni hogy …. így lesznek érdekes építmények, a bútorok is egyediek hozzá, a méret, kivitel is változó, készült már egérkéknek,12 centis babáknak, egybe konyhás, amerikai konyhás, kemencés nappalis, sokféle, felsorolni is nehéz. A bőröndös konyha is egyedi kérés volt, nekem is megtetszett, félév után azonban elfelejtődött, mostanában nem kérnek. Van még a tanya projektem is, egy alapítvány kérésére, közel négy négyzetméter alapterületű összesen.

Up!
Verified by MonsterInsights