Grimm’s nagy születésnapi spirál

Előre leszögezem, hogy a születésnapi (ünnepi) spirál (Grimm’s Celebration Spiral) az év egyik nagy meglepetése volt számomra. Teljesen rákattantam. Erről a kiegészítőről aztán tényleg azt gondoltam, hogy felesleges költeni rá 53 eurót, hiszen maximum húsz perc alatt konkrétan bármiből tudok visszaszámlálós lépegetőt készíteni. Aztán valahogy elkapott hév és megrendeltem.

Tavaly két lépegetőnk volt, az első egy sógyurmából készült lepényszerűség (akkor csodálatosnak láttam), miután az eltört, készítettem egyet duplakartonból. Mindkét esetben a Grapat piros manó volt a főszereplő, és hiába volt aranyos, különösebben emlékezetes pillanatok nélkül vesztek a feledés homályába. A kisfiam akkor három éves volt, sokkal többet nem is várhattam.

Idén karácsonyra viszont szerettem volna egy maradandót, de akkor még nem volt egyértelmű, hogy erre esik a választásom. Nagyon szemezgettem a HA-Fa meseszép lépegetőjével is, de rájöttem, hogy inkább olyat szeretnék, ami nem ennyire ünnephez kötött, hiszen mindig van ok a lépegetése. Megrendeltem hát a Grimm’s nagy ünnepi spirálját. (magyarul hülyén hangzik). Az illata bauspieles, fogása jó és tömege is van, szerencsére nem pillekönnyű darabok, mint az LSP kockák vagy az ívek. Ezt tuti nem hársfából készítik. Semmi flanc vagy extra nincs az elemekben, valahogy önmagukban is szépek. A hét elemes nagy spirálban 24 lyuk van, de nem csak az adventi felkészülést támogatja.

Utálom

Szeretném elmondani, hogy minden bájával együtt az őrületbe kerget, mert nem tudom rendesen összerakni. A doboz tetején lévő referencia képet nem tudom kisilabizálni, sosem lesz belőle egy rendes spirál, de ami még rosszabb, hogy folyton szétcsúszik. Ciki vagy nem, összeillesztettem az elemekből valamiféle spirálszerűséget és mivel azt elfogadhatónak tartottam, beszámoztam az alját. Persze folyton elmozdulnak, így elkezdtem gondolkodni „csak nyoma ne legyen” ragasztási rafinériákon. Eddig egy sem vált be, de most a mágneses lapokban látok némi reményt.

Imádom

Nagyon szeretem benne, hogy saját figurákat lehet kitalálni és megalkotni, és ezek kiemelt helyet kapnak a mélyedésekben. Szeretem, hogy imád vele elbíbelődni a kisfiam, ide-oda pakolgatja a különböző alakú jelölő figurákat. „Anya ugye itt van Sári szülinapja, közel az enyémhez, anya itt voltunk bobozni”. És mi bizony oda tesszük a képtartóba a jegyeket, hogy tudja, hogy mikor voltunk bobozni. Egyelőre csak a szombatokat jelölöm az adventi réz gyertyatartó elemekkel, hogy legalább minimális viszonyítási alapunk legyen. Ezeket egyébként a helyükön hagyja, gondolom nem akar elveszi az időben.:)


A Grimm’snek vannak eredeti kis figurái is, és lehet, hogy most nem leszek népszerű, de nekem nem igazán tetszenek. Sablonszerű az összes, valahogy kicsit suták is. Jó, nyilván nem küldeném vissza, ha kapnék párat, de 1500-2000 forintos darabáron csak végszükség esetén vennék. Mint például a közelgő szülinap. Kezdő szettet persze én is beszereztem, egy kisautót, egy négyes számot a szülinapra, valamint gyertyatartókat és képtartókat. A gyertyákat azért nem szereztem be (kár volt) mert valahol olvastam, hogy jutányosabban is hozzá lehet jutni ehhez a mérethez.

Figura ügyileg saját gyártásba kezdtem, amit nagyon élvezek. Keresünk egy mélyedésnyi vastagságú botot, lefűrészelem, csiszolópapírral megcsiszolom, a közepébe nagy nehezen fúrok egy kis lyukat a nagyon menő Kindercraft gyerekfúrónkkal, a hurkapálcikára erősített figurákat pedig beleragasztom. Amik nem így készültek, azokat egyszerűen ráragasztottam egy hurkapálcikára, ezeket pedig kis faragás után beleszúrtam a képtartók mélyedéseibe. A gyertyatartókat darabra vettem, a képtartók 10 darabos csomagban kaphatók.

Judit jóvoltából hamarosan olvashattok a gyűrűkről is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights