Yalik Toys 1 – fajátékok Karéliából – Videós ajánló

Új szerző írásai teszik még izgalmasabbá a Fajáték ajánlót, ő Nati, az orosz kontakt. Neki köszönhetünk jó pár Skazki Dereva rendelést is, de a fajátékos történelembe a Yalik megtalálásával írta be magát. A szívünkbe pedig a stílusával! Videós Karéliai fajátékos bemutató a cikkben! A Yalik Toys sorozat első része!

Egészen különleges játékkészítőre bukkantam az Instagramon. És ahogy az lenni szokott, nem sok idő kellett ahhoz, hogy egy nagy közös rendelés szervezőjeként felvegyem a kapcsolatot velük.

A Yalik toys vagy Yalik faműhely kis családi vállalkozás egy Oroszország északi részén található kisvárosból, Szuojarviból. Andrej Lvov és Valéria Lvova két kisgyerekük mellett készítik kézműves termékeiket. Rövid, hűvös nyár, hideg tél és sok-sok hó jellemzi lakóhelyüket és környezetüket, ezek az éghajlati adottságok pedig nyomot hagynak a munkásságukon is: a mérsékelt hideg klímára jellemző fenyők, alacsonyabb hőmérsékletet kedvelő állatfajok is megtalálhatóak játékkínálatukban.

A bemutatkozó sorozat első részeként a “Karéliai állatok” készletet mutatjuk be. A tizenöt darab állatból álló szett nyírfából készül, minden figura kézzel vágott. A játékokat vízbázisú festékekkel festik és vízbázisú lakkal vonják be. A szetthez praktikus vászontasak tartozik.

A többi márkához képest feltűnő, hogy az állatok jóval kisebbek, mégis részletgazdagabbak. Leginkább tetten érhető ez az állatok szemein, ami nem egy vonal vagy pötty, így kifejezetten barátságos, kedves kisugárzásuk van. Legalacsonyabb a 3 cm-es sün, legmagasabb pedig a 12 cm-es jávorszarvas. Még a legnagyobb állatok (pl. medve) is egyből belesimulnak a nagyobb babák kezeibe, noha – hasonlóan a legtöbb faállathoz a piacon – a készlet 3 éves kortól ajánlott.

Az állatok tapintása érdes, nem csúszós, jól egymásra építhetők. Nem sajnálták belőlük a faanyagot, ami nem a súlyukon, mint inkább a nagyobb állatok szélességén mutatkozik meg.

A készlet tartalma: róka; farkas; medve; medvebocs; sündisznó; jávorszarvas; rénszarvas; mókus; hiúz; borz; mezei nyúl; hód; fajd; bagoly és szarka.

Up!
Verified by MonsterInsights