Wooden Story XL építő

Újabb építőkészletről írt Kriszta, és úgy vettem ki a szavaiból, hogy alaposan mérlegelt, amikor a több tízből ezt a márkát és típust választotta az akkor egy éves kisfiának. Két érdekességet is tudunk mondani a Wooden Story XL építővel kapcsolatban.

A Wooden Story egy lengyel fajátékgyártó cég, akik generációkon keresztül fával foglalkoznak. A termékeiket természetes alapú festékekkel festik és méhviasszal, növényi olajakkal kezelik. Építőkocka készleteiket több méretben, színben és kiszerelésben is megvásárolhatjuk. Én egy 63 darabos XL méretű, színes készletet vettem a fiam első szülinapjára.

Miért választottam ezt a márkát és pont ezt a készletet?

Alaposan körüljárva az építőkocka témát, arra jutottam, hogy talán ez lesz a legmegfelelőbb ebben a korban, sokan dicsérték. Ilyen kicsiknek egyszerűbb formákat, nagy méretű és jól tapadó kockákat ajánlanak, hogy sikerélménnyel gazdagodjanak az első építkezések során. Igazság szerint egy egy éves még csak ismerkedik a formákkal, színekkel, mi anyukák pedig hatalmas ujjongással fogadjuk, ha csemeténk két elemet egymásra pakol, de hát valahol el kell kezdni…

A mi készletünket Ausztriából (Spiel und Klang webshop) rendeltem, de hazai webshopból és magától a gyártótól is beszerezhetjük. Csodaszép mintás papírdobozban érkezett, gondosan becsomagolva, a faforgácsokkal kitömött fadoboz, benne pedig a gyönyörű színekben tündöklő kockák. Furcsa egy játékot ilyen szavakkal illetni, de tényleg egy élmény volt a kicsomagolás. Jellegzetes illata van a természetes kezelőanyagoknak, amit  picit beszívhat a csomagolóanyag és a kockák eleinte ragacsosnak tűntek, de ez idővel változott. 

A fadoboz 34,4  x 21,7  x 7,5 cm méretű a következő formákat találhatjuk benne:

A legkisebb elem 3,5 x 5 x 1,2 centi, a legnagyobb 10,5 x 3,5 x 7,5 centi.

Talán lehetne benne több henger és hiányolom a háromszög formát is. (A kisebb méretű készletben utóbbi van) A felülete valóban jól tapad, a natúr színűek egy kicsit csúszósabbak, de nem zavaró. A festése igazán szép, egyrészről egységes, másrészről áttűnik a fa erezete, ami nagyon tetszik benne. Színeiben a Grapat márka bábuival, egyes mandaláival pedig remek összhangban van!

Mindent összevetve bátran ajánlom mindenkinek, aki első építőt keres a kicsi gyermekének. Ára: 58 euro volt.
Fun fact: a H&M árulta a zsákos kiszerelésű natúr készletet 2020 augusztusában! A képeket nézve lehet, hogy már feltűnt, de ez egy olyan szett, amiben egyáltalán nincs kocka forma. :O

Up!
Verified by MonsterInsights