Menő járgány a Vilac retró versenyautója

A szívem csücskei a fa játékautók, és nem csak ezért mert fiam van. A fából készült autóknak különös szerepük és helyük van a fajáték piacon. Többségüket hamar kiütik a nyeregből a fém és műanyag társaik, gondolom ezért van az, hogy a legtöbb gyártó elengedi a 4-6 éves korosztályt. Ez egy természetes folyamat is lehetne, de személy szerint nem szeretem ha egy játék túl részletgazdag, ha túl konkrét, mert nem hagy teret a képzelőerőnek. Kifejezetten keresem a fából készült autókat.

Sokféle van, sok márka mindenféle típusban és méretben készíti őket, de egy szinten -valahol a két-három éves korosztálynál – elakad az „innovációs” folyamat. Ritkán látok törekvést arra, hogy nagyobb gyerekek számára is élvezhető formavilágot teremtsenek. A szempontok egyszerűek és valamelyest lehetetlenek: guruljanak könnyedén és tudjanak mindent amit a többi autó, legyen autó formájuk, és domináljanak a szerkezetben a természetes anyagok.

A legtöbb fa autó a kicsik ingerküszöbéhez van kalibrálva, (fahasábon négy kerék, sárga színre festve, ablakokkal = busz), az ovisoknak azonban kell valami plusz, amitől menő lesz a jármű.

Nemrég szembe jött egy autó, amit nagy örömmel mutatok meg, mert minden fenti paraméternek megfelel. Beszereztünk egy Vilac retró versenyautót. Első látásra szerelem lett, amint a fiam megkapta, rögtön kért egy másikat is.

Vilac retró versenyautó

Kifejezetten szép játék. A formája letisztult mégis izgalmas, a kivitelezése minőségi, a mérete kézbevaló, annál talán egy kicsit nagyobb. Extra fényes, lakkozott a felülete, ami fajátékoknál általában nem jelent külön előnyt, de ennél az autónál kifejezetten jó választás. Nagy műanyag kerekei vannak, a versenyző mögött egy hátsó fejvédő kapott helyet. Külön ki kell emelnem a mintáját, mert a fiam szerint ettől igazán menő, kék-piros csík fut végig az autón, elől „hatalmas” légszűrő rács található. Az autó alja teljesen sima, a futóművet elrejtették az alvázban.

Az egyetlen pont, ahol laikusként változtatnék az autón, az a kerék anyaga. Talán gumiból jobb lenne, de gyártó választása nyilván nem véletlen, idő és kopásállóbb lehet a műanyag megoldás.

Ezt az autó innen szereztem be.

Érdekelnek a fajárművek? Irány a Fajáték ajánló jármű rovata!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights