Bemutatjuk a fából készült Vilac flippert

A karácsonyi ajándékokon való töprengésemnek kedves barátnőm vetett véget mikor megmutatta, hogy milyen menő flippert sikerült beszerezniük nemrég egy bolhapiacon. Flipper! Hát persze! Minden szempontból tökéletes játék! Azt tudtam, hogy nem az elemes változatot keresem, de azt nem sejtettem, hogy ennyi fejtörést fog okozni bármilyen más típus beszerzése. Hosszas keresgélés után három lehetőséget találtam a természetes vonalon: Janod, PlanToys és Vilac.

A Janod volt az első célpont, de mivel itthon nem lehet kapni a flippert és nem is szállítanak az országba, így ezt elengedtem. (Már elkezdtem mozgatni a szálakat egy külföldi beszerzéssel kapcsolatban, amikor rájöttem, hogy senkinek nem adhatok a nyakába ennyi macerát karácsony előtt. ) A PlanToys elsőre nagyon tetszett, de jobban megnézve szegényes találtam a lehetőségeit, ennyi pénzért pedig nem akarok eltűnt befőttes gumik után rohangálni. Végül rájöttem, hogy a Vilacnak is van egy verziója, ezt a márkát forgalmazzák itthon is, így ahonnan beszereztük a Vilac retró versenyautót, onnan megrendeltem az utolsó flipper táblát.

A flipper egy papírdobozban érkezik, és a lábak becsavarozása után máris használatra kész.

A kezelése nagyon egyszerű, két oldalt van egy-egy kar/billentyű mozgató gomb, ezeket benyomva mozgathatók a karok. A golyót a tábla jobb oldalán lévő gomb lehúzásával lehet kilőni.

Hogyan lehet versenyezni vagy játszani egy olyan játékkal, amin nincs kijelző? Hogyan számoljuk a pontokat?

Az a jó ebben a táblában, hogy van rajta két sornyi fellőhető lapka, amik már elegek ahhoz, hogy megállapítható legyen a győztes kiléte három golyó felhasználása után. A lapkák hátoldalán van egy kis mágnes, ez ragad fel a fém rúdra, amikor nekicsattan a golyó. A jobb oldali képen az látjuk, hogy valaki szerzett 30 pontot.

A tábla másik előnye, hogy a lábai magassága állítható, ami nagyon előnyös, ha lassítani akarjuk a golyó sebességét. Élvezetes lehet a játék kisebb gyerekek számára is.


Hátránya, hogy kissé fapados, persze nyúzzuk is, de azért meghökkentem, amikor egy csavart találtam a flipper alatt. Egyszerűen kilazult és kiesett a helyéről. Az összeset meghúztam, bár így a felső pörgők nehezebben mozdulnak meg, ha eltalálja őket a labda, így ezeket érdemes lazán hagyni. (És figyelni hogy meglegyen a csavar..) Kitalálhattak volna intelligensebb megoldást is, a játék ára indokolná a felkészültséget.

Két észrevételem van még a játékkal kapcsolatban. Az egyik, hogy nincs a táblán golyótartó. A golyótartó kifejezetten kényelmes megoldás lenne, mert nélküle könnyen szétgurulnak és elveszhetnek a játékban nem szereplő golyók. (A golyók elvesztése nagy félelmem.) A másik fontos a játék hangja, amit én kétoldalú ragasztóval tompítottam, mindkét karnál.

Mutatom hogy működik:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights