Mesekönyv ajánló: Thé Tjong-Khing – Hieronymus Csendeskönyv

Amikor megláttam a könyv ajánlóját Tusai Betti Instagram oldalán, azonnal tudtam, hogy be kell szereznem. Lenyűgözőnek tűnik! Köszönöm, hogy megoszthatom!

Betti szerint Thé Tjong-Khing nevét sokan ismerik, bevallom most találkoztam vele először. A Hieronymus előtti könyve a közismertnek mondott Hová tűnt a torta? című magyarul is megjelent csendeskönyv volt. De nézzük Betti mit írt Thé Tjong-Khing legújabb művéről:

A mai napig nem tudta felülmúlni a műfajban semmi, úgyhogy nagyon megörültem, mikor rátaláltam a Hieronymus Bosch festményein alapuló képeskönyvére. (Történetesen el vagyunk kényeztetve, mert a gyerekkönyvtárunk, a @brodylibrary, kiemelkedően gazdag csendeskönyv gyűjteménnyel rendelkezik, így könnyű ilyen kincsekre lelni.)

A szöveg nélkül mesélt történetben egy kisfiú világgá megy, egy szakadékba esve alászáll Bosch pokoli bestiái közé, majd sok viszontagság, kaland, barátszerzés után egy angyal segítségével hazatér. Igazi felnőtt csemege megtalálni a festményekről ismert motívumokat, sőt még a germán mesevilágból is felismerhetünk adaptált történeteket. Bár a szörnyek ijesztőek, azért humorban sem szűkölködhetünk.

A horrorisztikus dolgokért rajongó nagyobb gyerekek mindenképp élveznék ezt a kalandot, ami egy igazi művészeti, gyerekirodalmi csemege ( habár egy szó sem szerepel benne).

Kövessétek Bettit további könyvajánlókért az Instagram oldalán és a blogján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights