Tegu 42 darabos mágneses építő

Tegut régóta szeretnénk, eddig két dolog tartott vissza a vásárlástól. Az egyik, hogy itthon nem lehet kapni azt a típust amit kinéztem magamnak, a másik, hogy igencsak borsos az ára.

Egy év alatt sok infót begyűjtöttem a fajátékokkal és a beszerzésükkel kapcsolatban. Ma már tudom, hogy létezik külföldi webshopos közös rendelés, hogy tudok rendelni abból a bizonyos szlovén webshopból, hogy újabban kisebb verziókat egy hazai webshop is árul már, és persze kis szerencsével a Természetes játékok csoportban is beszerezhetek egy használt szettet.

Utóbbi módon került a birtokunkba egy használt 42 darabos készlet 32 ezer forintért. Eredeti ára 126 euró+postaköltség, ami most 44 ezer forintnak felel meg, ami aztán mindenféle értelemben súrolja határaimat.

Mi az a Tegu? (Alapvetően egy gyíkot neveznek így. )

A Tegu egy fából készült mágneses építő játék. A lényege, hogy az elemek egymáshoz tapadnak, így nem kell foglalkozni a gravitációval, egyszerűen csak összeérinted őket és egymáshoz tapadnak. Vagy sem, mert ugye a másik oldalon ott a taszítás. Fontos megjegyezni, hogy a Tegu elemekben nem mindenhol van mágnes, így első próbálkozásra nem mindig sikerül a kívánt formát létrehozni.

A Teguk anyaga fenntartható eredetű keményfa, biztonságos, nem mérgező, vizes lakkokkal festve. A Candy Labhoz hasonlóan az USA-ban tervezték. Hondurasban gyártják, fenntartható forrásból származó, FSC tanúsítvánnyal rendelkező hondurasi keményfákból (úgynevezett Huesito) készülnek, és vizes lakkal vannak bevonva. Természetesen biztonságosak: nem tartalmaznak ólmot, műanyagot és mérgező anyagokat.


Számomra fontos volt, hogy kerekek is legyenek a szettben, mert fő célunk az autók építése volt.

Tény, hogy rá kell kell érezni az építésre, de amint megvan az első sikerélmény, rá lehet kattanni. Az oszlopokkal még bajban vagyok, mert nagyok, viszont csak a végeikben vannak mágnesek, így egyelőre nehezen tudjuk beépíteni. Sokat segít a Tegu weboldala, ahol megmutatják, hogy az egyes elemekben hol helyezkednek el a mágnesek, így az építés is tudatosabb lehet. (A mágneseket a kockák és a kis lécek a tartalmazzák a legjobb arányban.)

Méret

A mérete annak ellenére megdöbbentett, hogy már ezerszer megnéztem a weben. Hatalmas! A másik döbbenet a szettben lévő kerekek voltak. A peremük gumi, középen pedig van egy csapágy szerű elem, ami miatt tengely nélkül is forognak az autó testen. Ezek is jóval nagyobbak, mint amire számítottam.
Az elemek alapja, tehát egy kocka 3 x 3 centi, a leghosszabb elem pedig 21 centi hosszú.

Nem tudom, hogy érdekes-e, mindenhol le van írva, de itt a 42 darabos szett tartalma (db/méret/forma): 4 hosszú és 4 közepes hasábot, 6 hosszú, közepes és rövid lécet, 6 kockát, 2 átlós kisebb elemet, 4 rombuszt és 4 kereket tartalmaz.

A Tegunak van utazós verziója is, ami kifejezetten hasznos lehet egy-egy ötórás autóút során.

A 42 darabos szett bemutatóját itt nézheted meg:


Up!
Verified by MonsterInsights