Szubjektív fajáték ajánló: Bükkből készült Fózi – Folt fafigurák

Mióta tervezem, hogy bemutatok pár frissen beszerzett figurát, vagy olyan készítő alkotásait, akitől már több mindent rendeltem! Noha az egész blog szubjektív, ezek az anyagok a legszubjektívebbek.

Többször írtam már a blogon a Fóziról, egyértelműen az ő hibája, hogy kialakult bennem a fafigura mánia.
Nagyon szeretem a figuráiban, hogy kevés festéket használ és általában az is látni engedi a fa erezetét. Több szempontból is figyelemre méltó a Fózi-Folt munkássága. Például a tanúsítványai miatt: Mit jelent a CE minősítés? Egy kiváló magyar fajáték készítő elmondja

Szeretem az általa használt bükkfa simaságát és keménységét is. Ezek az állatok bombabiztosak, egy karc, egyetlen benyomódás sem látszik rajtuk. Elhiszem, hogy ezekkel az unokáim is tudnak majd játszani.

INTERJÚ

A Fózi-Folt Kézműhely több szempontból is különleges színfoltja a hazai fajáték piacnak. Egyrészről termékei formatermezési mintaoltalom alatt állnak, ami teljesen egyedülálló, másrészről talán az egyetlen műhely, akik úrrá próbálnak lenni a szívós bükkön. Fózer Zsófia számára a fahiba nem hiba, a göcs számára lehetőség, a természet jelzése arra, hogy attól, hogy valami eltér a megszokottól még ugyan olyan értékes.

Olvasd tovább: Öt kérdés – Fózi Folt

A Fózi egyike a néhány készítőnek, aki már jóval a Covid előtt felismerte, hogy a fafigurák megalkotása a hivatása. Nagyon ritkán készít új típusú állatokat (most éppen igen) mert azt vallja, hogy a meglévő termékpalettára érdemes fókuszálni. Zsófi alapossága és átgondoltsága minden ponton tetten érhető. (Pl: ő az egyetlen fajátékos, aki használ hírlevelet és az elsők között lépett fel a TikTokra is. )

Na de mutatom, hogy milyen figurákat szereztem be tőle eddig:

Nagy kedvencem a tyúkcsalád, de mindegyik figurát áthatja egyfajta vidéki romantika.

A Fózi-Folt Kézműhely Facebook oldalát itt találod, a weboldalát itt találod, a Tiktok csatornáját pedig itt találod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights