Skazki Dereva

Az oroszok aztán igazán tudnak fajátékot készíteni! Elég sok orosz gyártó van, ezek egyik ékköve a Skazki Dereva családi vállalkozás. Tavaly ismertem meg őket, sikerült is beszereznem tőlük pár játékot. A beszerzésről annyit, hogy közös rendelésben szerveződött, ami azt jelenti, hogy több anyuka összefogott, az egyik pedig elvállalta a szervezést. A közös rendelések egyik előnye, hogy annak értéke elérheti a kétezer-háromezer eurót is, így a gyártók is 10-30 százalékos kedvezményt adnak a végső árból. A másik előny, hogy eloszlik a hatalmas postaköltség, ami akár meghaladhatja a húszezer forintot is. Oroszország messze van.

TÖBB HÓNAPIG vártuk, hogy megérkezzenek a játékok, amiket még vámoltak is, így tényleg rettenetesen elhúzódott a várakozási idő. A szervezésről többet nem nagyon akarok írni, talán később egy külön posztban visszatérünk erre. (decemberben Bumbutoys rendelést adtunk fel, talán húsvétra ideér.)

Mutatom a saját szerzeményeket:

A gomba alatt szett, egy házépítő szett és másodkézből sikerült beszereznem egy kutyás szettet is. Szerencsém volt a rendelés időpontjával kapcsolatban, mert miután megérkezett a szállítmányunk, nagyon megemelték az árakat. Termékenként nagyjából 500 rubellel, ami majdnem a harmada az eredeti árnak! Na de nekem még a jutányosabb áron számoltak, és egy ismeretlen ismerősnek is tudtam rendelni egy Gomba alatt meséhez tartozó játékot.

Gomba alatt

A Gomba alatt ugye Szutyejev mese (személy szerint imádom az összeset), nem is volt kérdés, hogy beszerzem a szettet. Meseszép kidolgozás, szépen kerekített élekkel, megfelelő méretű állatkákkal. A róka 12 centiméter, így rendre ő a kapitány a játékokban, de a nyúl is hasonló adottságokkal rendelkezik. A többiek méretben hozzájuk aránylanak. (kismadár, egérke, pillangó, béka, hangya). Maga a gomba két oldalon festett, remek keretet ad az állatoknak. Amikor megrendeltem a szettet, megvettem hozzá a könyvet is, így mire a kisfiam megkapta az állatkákat, már pontosan tudta a mese tanulságát. Őszintén szólva ritkán játszik velük, de amikor igen akkor öröm nézni. Mondjuk mindig öröm nézni amikor a gyerekek szerepjátékoznak, ezek a figurák pedig remek kiegészítői sokféle történetnek. Jelenlegi ára 30 dollár + postaköltség.

Házépítő

A házépítő nagy szerelem volt, első látásra beleszerettem, bár akkor sem tudtam pontosan hogyan fogja kihasználni a kisfiam. Elég volt csak odaadni neki, és ő máris tudta. Persze hogy autóút lett híddal, vagy kalandpálya. Van, hogy a kép alapján megpróbálja felépíteni a házat, egy darabig puzzlenek is jó lesz. A ház elemei négy centi szélesek, passzolnak a 4×4 kockákhoz. Hivatalos méretei 32*17*4 cm. Jelenlegi ára 33 dollár+postaköltség. A Skazki Dereva játékokat is megjelölik, a galériában látható jelzést használnak.

A kutyaszettet 2500 forintért vettem. A képek között megtaláljátok őket is.

El fogom adni?

A kutyás szettet minden bizonnyal eladom, én 2500 forintért vettem a kedvenc Természetes játékok csoportomban. A másik két játékot valamivel jobban szeretem, bár tény, hogy dobozukban pihenve várják, hogy játékokkal agyonhalmozott kisfiamnak rájuk is legyen ingere. Igen ez a baj, sok van, sokféle, mindegyik meseszép és mindegyiket akarom. A gyerek meg.. szépen elduplózgat közben. 😀

Up!
Verified by MonsterInsights