Skazki Dereva Domes

Szeretjük a Skazki Dereva játékgyártó játékait, mert különlegesek és csak ritkán találkozhatunk jellegzetes formáival. Oroszországból tudjuk megrendelni a termékeket a gyártó weboldaláról, és komoly összefogás valamint rengeteg türelem (szállítási idő) kell ahhoz, hogy kézbe vehessük a játékokat. Azt kell mondanom, hogy Kriszta megint előrelátóbb volt nálam, mert persze most ez is kötelező darab lett…

Az orosz Skazki Dereva Domes építője, megint egy olyan játék, ami minden fajáték imádó listáján szerepel. Ez nem véletlen: egyedi formákat találhatunk benne, színes és az ára is kedvező. Beszerezni viszont kissé nehézkes. A Skazki Dereva oldaláról egyedül rendelni a drága szállítási díj ( 20 kilóig 79 dollár ) miatt nem éri meg. Keresnem kellett pár embert és egy anyuka segítségével, aki lelevelezte nekünk oroszul, megszerveztük a közös rendelést. Árban is sokkal kedvezőbb volt így, mivel 300 dollár felett valamivel olcsóbban kapjuk a termékeket. A Domes így 30 dollárba került.

A súlyhatár miatt mindenkinek egy-egy építő és egy-két apróság fért bele a rendelési keretbe, fontos volt ez a kitétel, mert így viszonylag baráti áron volt a szállítási költség. Sajnos a vámot nem úsztuk meg ezúttal, minden termék után áfát és vámkezelési díjat kellett fizetni. Két hónapot vártam az áhított Domesre, ami végülis nem érkezett meg a tervezett alkalomra (mindig kell legyen B opció). 

A 33 x 26 centis fatálcán érkezett az élénk színekben pompázó 29 darabos építő. Az elemek formái az orosz templomokat idézik. Jellegzetes, íves, úgynevezett hagyma kupolákból többet is találhatunk a készletben. (A dome magyarul kupolát jelent.) Személyes kedvencem benne a vár elem és a híd.

Színekben és stílusban remekül kombinálható akár a Bauspiel színes tündérablakokkal. Nagy előnye, hogy felrajzolták rá az építőkockák alakzatait, így megkönnyíti számunkra, hogy mindent a helyére tudjunk pakolni. Ez egyfajta puzzle vagy formakereső feladat lehet a gyerekek számára.

Pár észrevétel: a tálcát minimálisan befogta a festés, ez nem annyira zavaró, viszont egyes darabokon több helyen megfolyni látszik. Kissé talán hanyagnak nevezném, bár engem az ilyen jellegű szépséghibák nem zavarnak. Akinek ez számít: Erős, jól fedő festékkel van lekenve, a fa erezete kevésbé tűnik át.

Mint említettem belefért a rendelésbe egy kisebb játék is, arról a következő bejegyzésemben fogok írni! 

Skazki közös rendelés április-május

A nagy érdeklődésre való tekintettel, most lehetőség nyílik közös rendelés keretében vásárolni a Skazki Derevától. A csomag maximális mérete 15 kg lehet , így a postaköltség 79 dollár lenne. A kis csomag több, mint valószínű nem kerül vámeljárás alá. A 15 kg-ba mindenkinek belefér egy Domes vagy egy másik építő (1,9 kg) és egy kisebb játék . Egy körhöz 7 ember csatlakozhat, de tudunk indítani még egyet, ha van rá igény. 

Közös vásárlás infókért és csatlakozásért irány a Skazki 2021 aprilis-majus Fb csoport!

Up!
Verified by MonsterInsights