Öt kérdés – Faék Műhely

A Faék Műhely friss hús a piacon. Munkáikat leginkább skandináv stílusúnak mondanám, de van bennük valamilyen egészen természetközeli, nyers mégis eleven vonal is. Hamuba sült pogácsa, kőleves edény, varázsszőnyeg kap helyet a repetoárban a kiskonyhák mellett.

Kik vagytok?

Családi vállalkozásként zebegényi műhelyünkben dolgozunk. Előtte képzőművészeti galériát működtettünk Budapesten, ez volt a Hidegszoba stúdió. Egyikünk formatervező szakos volt a MOME-n.

Hogyan alakult ki, hogy elindítsátok a Faék Műhelyt? 

A lányunknak készítettük az első kiskonyhát, és a többi termékünk prototípusát is ő teszteli, használja.


Milyen irányt képviseltek a természetességen túl? Miért azt?

A természetes anyagok adottak voltak a házépítés miatt, sokszor használtunk építőfát vagy hajópadlót a gyerekbútoroknál is. Az építkezés elég sok mindenre megtanított, inspirálta a tárgyak születését. Azt mondhatnánk, hogy egy nyers, nem túldolgozott, kicsit szobrászati irány a miénk.


Mire figyeltek oda leginkább a faanyag kiválasztásnál? Nagyon tetszik, hogy bőr kiegészítőket használtok, hogy jött az ötlet?

A  faanyag kiválasztásnál törekszünk arra, hogy ne tartalmazzon sok ragasztóanyagot. Táblásított fenyőt használunk a kiskonyhákhoz, ami jóval természetesebb, mint a rétegelt lemez. A bőr kiegészítők használata adott volt, a családban van egy kis könyvkötő műhely, innen vannak a bőrök. 


Mivel kezelitek a fát? Mi az, amitől szerintetek egyediek a játékaitok? 

Gyakran semmivel sem kezeljük, de szeretjük a méhviaszt. A festett kiskonyhánk vízbázisú zománcfestékkel van kezelve, mint az ablakok szoktak lenni. A fent említett nyers, kezeletlen megoldások adnak egyediséget a formáknak.

Honnan merítitek az ötleteket? Repülő szőnyeg, paraván, kőleves? 🙂

Mesékből, népmesékből sokszor merítkezünk (Kőleves, hamuba sült pogácsa..), de az építészet is sokszor inspirál. A paravánnál a parasztházak kerítéseinek vagy oronfalainak kivágásai.

Nem látom a webshopban a kenyereket, pedig azok kifejezetten szépek, milyen üzleti stratégiát folytattok? Rendelésre készítetek vagy van egy meghatározott termékpalettátok?

Rendelésre dolgozunk, de igyekszünk azért előkészíteni készletes termékeket is, mivel hamarosan bővül a családunk, és akkor egy darabig kevesebb időnk lesz majd dolgozni. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy gördülékeny legyen a vásárlás is, tanuljuk ezt a folyamatot illetve azt, hogy melyik termékekre van nagyobb igény.

 
Mik a tervek 2022-re, mire lehet számítani tőletek?

2022. elején babázni fogunk, de kisebb újdonságok kerülnek majd fel mindig. Szeretnénk több keményfát használni, kiegeszítőket készíteni a konyhákhoz. Kisebbeknek szóló tárgyak is készülnek majd a kisebbik lányunknak.

A Faék műhely megtalálható a saját weboldalán, a Meskán, a Facebookon és az Instán is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights