Bogár életciklust készít fából a népszerű a Hét farkas műhely

Az egyik legérdekesebb dolog ebben a családban, hogy nem félnek az újszerű megoldásoktól. Nem sok készítőre jellemző, hogy a madarakat repülés közben ábrázolja, a bogarakat teljes életciklussal együtt, klasszikus mesejeleneteket sem nagyon látunk másol, és ami egészen extrém, hogy nyár közepén is rendelhető tőlük karácsonyfa. A Hét Farkast kérdeztem.

Mesélj kérlek magatokról, kik vagytok, mivel foglalkoztatok a Hét farkas előtt?

Oroszki Linda vagyok, a párom Farkas Tibor. Mi ketten alkotjuk a 7 Farkas aktív tagjait a többi Farkas pedig az 5 gyerkőcünk. A falkának együtt a Hét Farkas. Ezelőtt mezőgazdasággal foglalkoztunk.

Mi volt a motiváció az induláskor, mik voltak a főbb irányelvek? 

Úgy 3-4 éve, az ikrek születése utáni időszakban rátaláltam a fa állatokra, és az az érzésem támadt, hogy én ilyet akarok csinálni. A gépek beszerzése Tibi reszortja volt. Aztán elkészült az első pár figura; az érzés, amikor játékot készít az ember leírhatatlan, teljesen rabul ejtett. Eleinte ritkábban, majd egyre gyakrabban készültek nálunk figurák. A gyerekeink szerettek velük játszani, ők tesztelték.

Az ismerősök buzdítására döntöttünk úgy, hogy vállalkozást indítunk és megpróbáljuk eladásra is gyártani őket. Hatalmas szeretettel fogadtak minket, ezen felbátorodva egyre többféle figurát kezdtünk tervezni. Mára már több száz féle van. 

A legfontosabb irányelv a játékok biztonságossága volt, ezért indulás előtt elkészítettük a CE teszteket a meglévő játékainkra, és azóta is csak olyan játékok kerülnek ki tőlünk, ami a CE szabványnak megfelel. Ezer hála és köszönet MM Woodworks Ritájának, aki útba igazított ezzel kapcsolatban.  

Sokféle figurátok van, mik az egyedi jeleitek? 

A lekerekített, kézbe simuló, színes figurák a jellemző ránk.

Hozzávetőleg hány darab figura készül egy nap a műhelyetekben? 

Nem tudom számszerűsíteni. Nem tömegtermelésben készülnek. Folyamatok vannak. Egyik nap vágás, másik nap faragás, máskor csiszolás vagy épp festés. Ahogy épp szükséges. 

Remek megközelítés volt a bogarak életszakaszának és élőhelyének bemutatása, milyen visszajelzéseket kaptatok ezekkel kapcsolatban? Milyen szettek elérhetők még a témában? Van kedvenc? 

Nagyon pozitív a visszajelzés az életciklus szettekkel kapcsolatban. Szeretik őket, talán a krumplibogaras és a méhes a kedvenc.

Tervben van még pár. Jelenleg cserebogár, pillangó, méhecske és krumplibogár életét bemutató szettjeink vannak, nem rovar, de békás is van.

Milyen fával, festékkel dolgoztok?

Juharral és hárssal dolgozunk. A festékek mind tanúsítvánnyal rendelkező, méreganyagmentes, gyerekbarát festék. 

Mi a munkafolyamat? Hogyan zajlik egy figura kitalálása, megtervezése és elkészítése?

Tervezni én szoktam, majd összeülünk, megbeszéljük, javítunk rajta. Kialakul az első rajz. Ez alapján sablon készül. Felrajzolom a fára, Tibi kivágja.  Kifaragom, Tibi lecsiszolja, kifestem. Ekkor teszteljük, újra átbeszéljük, hogy jó-nem jó, javítunk rajta,  ha kell. Van, ami elsőre sikerül, van ami századjára sem. Ha minden stimmel, akkor bekerül a rendelhető játékok közé. 

Nagyon sokan kérnek olyan figurát, ami még nem szerepel a repertoárunkban. Igyekszünk az ilyen és az egyedi kéréseknek is eleget tenni. Többször kerestek meg kész rajzzal is, hogy azt készítsük el. 

Mik a tervek még idénre?

Igyekszünk folyamatosan fejlődni, fejleszteni, és minél több kisgyermekhez eljuttatni a Hét Farkas játékokat.   

Nagyon felkészültek vagytok, akár most is lehet rendelni tőletek halloweeni, karácsonyi szetteket. Ennyire jól ismeritek a célközönség szokásait? 🙂

Egész évben lehet bármit rendelni, akár egyedit is. Ezzel szeretnénk a vásárlói igényeket kielégíteni és nekünk is megmarad a munka változatossága. 

A Hét farkast megtaláljátok a Facebook oldalukon és az Instagramon.

Érdekelnek a hazai fajáték készítők? Irány a Fajáték ajánló Interjú rovata!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights