Nyúlmentő akció társasjáték

A faelemű társasjátékok szerintem beférnek a fajátékok témakörbe, így ezekkel is szeretnék foglalkozni a blogban. A nyúlmentő akcióban a répaszínű nyúl bábuk fából vannak, ahogyan a dobókocka is, a többi anyag (doboz, játéktér) természetesen papír. Nagy kedvencem, mert ebben a játékban mindenkinek egyenlőek az esélyei, legyen három éves vagy kilencvenkilenc. Az első vérre menő társasozásunk a harmadik karácsonyunk körül történt, és azóta szinte veretlen a kisfiam.

Azért ezt vettem a Haba Obstgarten helyett (amit nagyon ajánlanak és még be fogom szerezni ), mert tetszett hogy a játéktér kiemelkedik az alapból, minden bábunak megvan a helye a süllyesztett körökben, így nem lehet könnyen elsodorni, lesodorni, ledönteni, bedönteni, tehát viszonylag gyerekkéz biztos. A kis nyulaknak filc füleik vannak, ami igencsak felhasználóbarát megoldás, az óriástenyerű apukák is könnyen fel tudják csippenteni a nyulakat a játéktérről.

A játék lényege, hogy kimentsük a nyulakat a nyúlüregből, mert egy hatalmas eső miatt sajnos beáztak az üregeik. Nem fogom hosszan ecsetelni, a lenti videó tökéletesen bemutatja a játékmenetet.

A Mit Játssszunk blog videós bemutatóját a képre kattintva éritek el!


Kövesd a Mit játsszunk Instagram, Facebook oldalát, és böngészgesd a weboldalukat is!

Up!
Verified by MonsterInsights