Nick Arnold – Ismerd meg sorozat

Tusai Betti mesekönyves partnerünk, Instagram fiókján és az Aranytulipán blogon szokta bemutatni kedvenc könyveit. Legújabb blogbejegyzésében egy három részes kísérletezős könyvsorozatot mutat be, amely a nagyovis, kisiskolás korú gyerekek számára kínál maradandó élményt. A sorozat konyhai, szabadtéri és tudományos kísérleteket mutat be, nagyon szemléletes módon.

Az Aranytulipán blog könyvajánlóját szemlézzük!

A szerzőről: Nick Arnold brit szerző a gyerekek játékos, gyakorlat központú tanítására tette fel az életét, a Horrible Science című ismeretterjesztő könyv és előadás sorozatával vált ismertté az Egyesült Királyságban. 

Mi lesz, ha megsütjük a fagyit? – Látványos konyhai kísérletek

A Látványos konyhai kísérletek című könyv olyan gyakorlatokat gyűjt össze, amikhez könnyedén összeszedhetjük a hozzávalókat, de mégis nagyon látványosak. A leírások és képek olyan érdekesek, hogy még nekem is kedvem támadt a fizikához, pedig sosem volt a szívem csücske. Ebben a részben nemcsak konyhai eszközökkel és alapanyagokkal dolgozhatunk, hanem a végeredmény némelyik feladat végeztével még ehető is. Egy borús napon, vagy ha betegen bent ragadunk, garantáltan találunk benne elfoglaltságot. Létezhet szilárd folyadék?

Készíts szélzsákot! – Lenyűgöző szabadtéri kísérletek

Szivárványok, buborékok, sárkányeregetés, a kert megfigyelése, csillagképvadászat, madarak etetése… mind csupa olyan dolog, amit már kisgyermekek is élveznek, a tudás pedig észrevétlenül épül be mellé a kicsi fejekbe. A tudományos magyarázatok iskolás korban kerülnek igazán a helyükre majd, így sok évig társunk lehet ez a kiadvány is. Tusai Betti már 2 éves kortól ajánlja a könyv felfedezését.

Felfelé folyó víz – Lebilincselő tudományos kísérletek

A sorozat harmadik kötete igazi mini mérnököknek való gyűjtemény. A benne szereplő szerkezetek és kísérletek kézügyességet és a konstrukció utáni rajongást kívánnak. Építsünk házat gumicukorból, hidat és különböző tetőket, alagutat, folyómedret gáttal, egyszerű gépeket, golyópályát és űrjárműveket! Aki nyitott a hasonló kihívásokra, életkortól függetlenül élvezetet fog találni a lapokon.

Mindenképpen látogass el Betti Insatgram oldalára és az Aranytulipán blogra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights