Milyen felhőt látok?

Nagyon tetszenek ezek a felhő és virágnéző, felismerő DIY megoldások, amiket mostanában az Instagramon és a Facebookon is látok, ezért kifejezetten örültem, amikor Emese elküldte az Asztali játékok rovat legújabb bejegyzését a felhőkről.

Gyerekkorom egyik legkedvesebb emléke, amikor a frissen nyírt fűben fekszem és az eget bámulom. A különböző formájú felhőkről elképzeltem, hogy melyik mire hasonlít leginkább. Próbáljátok ki, a gyerekek imádják. Nem csak a képzeletet fejleszti, de nagyon szórakoztató is. 

A láss csodát! című könyv felhős oldala

De milyen felhőket látunk az égen?  

Ez a szeszélyes időjárás pont megfelelő, hogy meg tudjuk figyelni az égen a különböző felhőket. A gyerekekkel a hétvégén a felhőkről beszélgettünk, majd elkészítettük néhány egyszerű játékot a témában. Összeszedtük és kinyomtattuk a különböző felhő típusokat. Majd elrendeztük őket a szerint, hogy melyik milyen magasságban helyezkedik el. (nagy, közepes, alacsony) 

Gyurmából formáltunk felhőket és modelleztük a képeken megfigyelt felhő típusokat. Ezeket is elrendeztük filc anyagon a megfelelő magasságban, illetve a megnevezésüket is mellékeltük. Mondanom sem kell, hogy ez milyen jól fejleszti egyszerre a megfigyelő képességet és finommotorikát, de a szókincs fejlesztésének is nagyon jó módja.

Asztali játék

Készítettünk felhőt és eső cseppet néhány itthon talált eszközből: 
Tökmagok, penne, ragasztó, vatta, kék festék, papír. A magot/ tésztát a gyerekek festették, majd száradni hagytuk őket.  Száradás után ragasztják tetszés szerint. Jó szórakozást!

Ha te is szeretnél asztali játékot, nézd meg a DoDaToys lapokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights