Melissa and Doug autószállító

Az autószállító kamion a fiús anyák legkedvesebb játéka. Az egy dolog, hogy a gyerek hároméves kora előtt kimondja a tréler szót, de még jobb, hogy eltelik húsz perc is mire megunja az autók föl-le tologatását. Az MD (figyeld, mert rövidítek) autószállítóból két típus létezik, a mágneses és az emelős.

Aki terhesen vagy kisgyerekesként járt Ikeában, az megvette a mágneses formaberakós verziót, nálunk is csak a feltolós MD hiányzott. Azonnal hozzáteszem, hogy az Ikeás társától eltérően ez nem nyikorog, nyűg, visít, így sokkal emberbarátabb.

Négy kisautó tartozik hozzá. Olyanok, mint a már megszokott, síneken guruló autók, sok újdonságot nem fedeztem fel rajtuk, az aranyos, hogy mindegyik egy autótípusra hajaz. A kék színű autó éppen a szervizben van, ezért azt nem látható a képeken.

Nagyon tetszik a kamion robusztus külseje, szeretem, hogy még véletlenül sem pattanhat le a platója, köszönhetően a nagy tiplinek. A tréler kerekei műanyagok, ami azért jó, mert gurul és nem karcol, ellentétben a fa kerekű tűzoltóautóval és repülővel, amit egy fajátékos árudából vásároltam még karácsony előtt. (Nem szeretem ezeket, nem jó minőségűek)

A méreteit tekintve is teljesen megfelelő, centiben kifejezve 35x15x8 cm.
Ahogy már említettem, a négy autó remekül fut a klasszikus fa síneken is, ami azt jelenti, hogy az autószállító mindent el tud vinni (akár Mikulás szánt is), amivel egy rendes fa sínen játszunk.

Nagyon tetszik az az egyszerű megoldás is, ahogyan az autók le tudnak ereszkedni az emeletről. Landolás előtt azért nem csúsznak le, mert a sínekhez hasonlóan, kis vájatok tartják a helyükön a kerekeket mindaddig, míg az autószállító tulajdonosa meg nem noszogatja őket. A középső képen látható tartó pöcök akadályozza meg a tréler emelvényét az előrebukásban, kis béna pöcök, de az egész konstrukciónak ez az alapja.


Mi szeretjük ezt a kamiont, teljesen jó ár/érték aránya van, ötezer forint körüli összegért sok helyről megvásárolható.

Up!
Verified by MonsterInsights