Egyre népszerűbb a Manufa Roadster

A traktorjairól elhíresült Manufa egészen új irányt képvisel a roadsterével, a beültethető figurákkal az egyik legkeresettebb termékké tették az autókat. Utassy Tibort kaptam el pár villámkérdéssel.

Mikor vezettétek be a Roadstert?

Egy évvel ezelőtt készült az első széria a Roadsterekből. Előtte rendszeresen érdeklődtek nálunk olyan járművek után, amikbe bábut lehet tenni, pegdollokat, grapatokat stb. Ezek a gyártók azonban annyiféle méretben készítik a bábukat, hogy ennek az igénynek nem tudtunk és nem is akartunk megfelelni, mert így más márkáktól tettük volna függővé a saját termékünket.

Némi ötletelés után megalkottuk a saját bábuinkat és a beülőhelyeket egy elfogadható középértékre lőttük be – 30 mm-re. (Ebbe sokféle bábu belefér a miénken kívül is) A 30 mm átmérő pedig az a méret, aminél már nagyon kicsi a lenyelés esélye. Ez a furatméret határozza meg az autó méretét is, azonkívül a süllyesztett kerekeknek is kell hely. (Ha körbenézed, látod, hogy a forma alig nyúlik túl azon a 8 furaton, amiből tulajdonképpen az autó áll, a tervezésnél ezek köré a furatok köré tervezem a kasztnit.)

A karosszériába illeszkedő kereket szinte lehetetlen letekerni, ez is egyfajta biztonsági/tartóssági megoldás. Maga a karosszéria is egyetlen fából készül, a kiegészítők, mint a szélvédő és a hátsó szárny pedig rendes szálirányú ragasztást kap – szóval mindent a tartósságért.

Milyen fákból áll össze? Hány részből épül fel?

Maga az autó 9 főelemből épül fel. Mivel a többi termékünk is ez alapján épül fel, így ez az autó is hordozza a stílusjegyeinket. 90%-ban kőrisből készítjük, mert viszonylag nagy az alapanyag igénye, és gazdaságosan csak nagyobb pallókat adó faanyagból éri meg elkészíteni, mint a kőris, vagy a bükk. Ezeket a világos faanyagokat nagyon feldobja a fekete dió, amiből a kiegészítők készülnek. Persze ez sincs kőbe vésve, előfordulnak egészen más kombinációk is, de a kőris/fekete dió a leggyakoribb.

Három féle verzió közül lehet választani: 2-4-5 személyes. Az ötszemélyesben a hátsó 3 furat kisebb, 25 mm-es, abba külön készítünk keskenyebb bábukat. A bábuk két külön fából készülnek és szétszedhetetlenek, nagyon tartósak. Így, saját bábuval kínálva (opcionális, tehát külön lehet venni hozzá, de az a tapasztalat, hogy 10-ből kilenc alkalommal kérik a bábut is) lett a Roadster egy egységes, önálló termék, ami hamar népszerűvé vált.

A bábus traktorral együtt jelenleg az öt leggyakrabban értékesített modellünk között van. Ez a bábus vonal nekünk is nagyon tetszik, a jövőben itt lehet számítani még pár újdonságra.A Manufa egész termékpalettáját megtalálod a Facebook oldalukon!

A 2022-es árlistát, pedig itt nézheted meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights