Little Dutch munkapad

A második szülinapra vettük, ez volt az első olyan játék, amiből direkt fát akartam. A nagy értékű vásárlások előtt 4-5 nap intenzív kutatást végzek, igyekszem mindent megnézni, ami a piacon kapható. (Pont a napokban állt meg a szívem a Gluckskafer munkapadját látva, csodálatos de megfizethetetlen.)

Visszatérve a Little Dutchoz, tényleg azt gondoltam, hogy cirka 40 ezer forintért egy olyan játékot veszek, amitől majd nem tudom elrángatni a kisfiamat (és soha nem megy tönkre). Finom szólva sem így történt. Hároméves elmúlt, most értünk oda, hogy szívesen játszik rajta/vele.

Egyszer egy anyuka megkérdezte, hogy megéri-e megvenni, mert sokan állítják, hogy a munkapad felesleges, a földön ülve jobban szerelgetnek a gyerkőcök. Azt hiszem azt írtam neki, hogy ha most vennék, talán olcsóbbat választanék, de mindenképpen padosat. Szeretem, hogy az asztallapba és a támlába is lehet csavarozni. Ma is azt gondolom, hogy fel kellett nőni hozzá, de a munkapad a barátunk, talán nem kell ennyit költeni rá. Bár ez sem igaz, ha olyat szeretnénk, aminek van hátlapja, megfelelően magas, és vannak kiegészítői, akkor annak megvan az ára.

Kíváncsiságot szül a lehetőségek sokfélesége.

Sok kommentet olvastam az LD-ről és csatlakozom azokhoz, akinek minőségi problémáik vannak. A csavarokban nem elég mélyek a vájatok, a csavarhúzó mindig kipattan belőle. Nem ez az egyetlen gond, a kalapács feszítő része forgácsolódik, az imént említett csavarhúzó feje is reped, bármikor eltörhet. A satu már az első rászorításnál szétesett, de azt házibarkáccsal utánragasztottuk. A szerelés megkönnyítése érdekében az elemeket megjelölik, ám a kis papírfecniket nem, vagy csak nagyon nehezen (nyomtalanul szinte kizárt) lehet lekaparni. Én inkább rajta hagytam a léceken..

Munkaasztal ezer lehetőséggel

Na de! Ha már így alakult, hozzuk ki belőle a maximumot, semmiképpen nem célom, hogy bárki kedvét elvegyem. Előfordul, hogy néha nem azt kapjuk amire számítunk, a Hape daru is ilyen volt. Mindenki imádja, nálam olyan landolt amit kicsit alakítani kellett az élvezetes használathoz. A munkapadot azért szeretem, mert olyan izgalmas, hogy néhány elemből lehet építeni kombájnt, toronydarut, kisautót, űrrakétát .. tényleg csak a képzelet szab határt. A hosszú csavarok csavarozásánál türelmet tanul a gyerek, valamint a játék utáni elpakolás kimeríti a szelektálós játék fogalmát.

Ha előre vásárolsz, ne várd meg míg a gyerek bontja ki!

A fenti lécről megpróbáltam lekaparni a jelölőt, lent már inkább meghagytam a J betűt, a sarokban..

Az a baj az ilyen otthon szerelendő játékokkal, (na meg azzal, hogy két-három hónappal előre vásárolok) hogy amikor nem tökéletes példányt kapunk, akkor nehéz bármilyen érdeket érvényesíteni. Bár az online rendelés tagadhatatlan előnye az online számla, ami bármikor előkereshető a levelezésemből. Na és persze én sem vagyok az az érvényesítő fajta.

A Little Dutch munkapad paraméterei

Tartozékok (48 darab): fűrész,kalapács,csavarhúzó, vízmérték,derékszög 
– Működő satuval 
– 2 darab tárolódoboz 
– csavarok,anyák,kerekek, építő

Méretei: 85 x 65 x 55

El fogom adni?

Ha ezek után megveszi valaki…:D:D Viccet félre téve, szerintem még sokáig fogunk játszani vele. Az idő majd eldönti, hogy mi lesz a sorsa, a használt termék ára mindig a kopástól függ. ..

Up!
Verified by MonsterInsights