Kristin Roskifte – Mindenki számít

A Mesepatika blogban futottam bele ebbe könyvbe és azonnal megtetszett mert érzékenyít azzal, hogy az emberi történetek sokféleségére irányítja a figyelmet. Helye van a repertoárunkban.


A Mesepatika így ír róla:

A Mindenki számít nem egy hagyományos tematikus – történetmesélős böngésző, komolyabb „üzenete” is van: az emberi történetek sokféleségére és összekapcsoltságára irányítja a figyelmet. Olyan jelenetek is helyet kapnak benne, mint a „rendőrségi szembesítés”, vagy a „temetés”, vagy akár egy „rózsaszín parti” (ahol csak rózsaszínben lehet megjelenni).


Vizuálisan is az embereken van a fókusz: míg a környezet minden oldalon egyszínű vonalrajzból épül fel, addig a figurák csak flekkekből (kontúrok és árnyalatok nélküli színes foltokból) állnak. Minden oldalon eggyel, vagy egy nagyságrenddel több szereplőt látunk, mint az előzőn, míg végül a környezet eltűnik az emberek sokaságában – ahogyan az a címlapon is látszik. Mert mind részei vagyunk egy nagy egésznek.

Emellett minden oldalon találunk egy pár soros szöveges leírást, részleteket az emberekhez kapcsolódó történetfoszlányokból. Sokat böngészgetve a könyvet, ezek segítségével rekonstruálhatjuk a szereplők életeseményeit, másrészt ezek a sokszor múltra vagy a jövőre utaló szövegrészek rejtélyességük okán el is gondolkodtatnak.

Ez a könyv eddig 28 nyelven jelent meg.

A Mesepatika Instagram oldal szerzője kritikát is megfogalmazott a könyvvel kapcsolatban.

A könyv kiadója a Csimota Kiadó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights