Iskolakezdés magyar készítők termékeivel

Olyan jó érzés látni, hogy hazai készítők kis közössége összefog és alkotnak valami hiánypótlót. Felcsillant hát a szemem, amikor megláttam az Instagramon futó kampányukat, melyben közös nyereményjátékot hirdetnek. A nyeremény pedig nem más, mint a Skubizd mogyorófából készült zsírkrétája, horgolt tartóban, a Helart Alkotóműhely 3 részes tanulótáblája, Igrushka asztali ceruza és tablettartója, Pecobello uzsonnás tasak szettje és az MM Woodworks számlálgató-SzínLelgetője.

A nyereményjáték ma (2021.08.29.) 18 órakor zárul! Ha szeretnél részt venni, például a Skubizd Instagram oldalán megteheted.

A közös, sulikezdő nyereményjáték ötlete főként magán az együttműködésen alapszik, mert hiszem , hogy alkotótársak vagyunk mind és nem versenytársak egy olyan közösségben, ahol egymást segítve és inspirálva haladunk egy úton. A csomag alkotó elemeit is közösen raktuk össze, hiszen mindannyiunknak vannak gyerkőcei és pontosan tudjuk mire van ilyenkor szükség és hogy mekkora örömet okoz majd a nyertesnek! – mondta Helart Alkotóműhely alapítója, Nagy-Somlai Helga.

Ismerjük meg kicsit közelebbről a készítőket

Pecobello – Héder Csilla

A nyereményjáték a Helart megalkotójának, Helgának az ötlete alapján indult el, és nagyon örültem neki, hogy picit talán kakukktojásként, de én is hozzátehetek valamit. Egy éve indítottam el a Pecobellot, célom, hogy olyan termékeket állítsak elő, amiknek a használatával csökkenthetjük a hulladékot a mindennapokban. Pedagógusként fontos számomra, hogy ezt már pici kortól tanítsuk a gyerekeknek. Termékeim különlegessége, hogy bármilyen egyedi mintát, feliratot felfestek a megrendelő igényeinek megfelelően, legyen az egy uzsonnás táska, bevásárló táska, ökozsák vagy gymbag. Minden termékem kizárólag prémium minőségű anyagokból készül.

A csomagba egy uzsonnás szett került, ami tartalmaz egy vízhatlan anyaggal bélelt zsákot, egy újraszalvétát, aminek az egyik oldala pamutvászon, a másik fele pedig ugyanez a pul anyag, valamint egy kis bélelt nasitasakot, amiben pl. kekszet, ropit, magokat vihetnek magukkal a gyerekek. Praktikus, mert a legkisebbek is könnyen össze tudják húzni a zsák száját, kevés helyet foglal a táskájukból és a belső oldal egyszerűen letörölhető egy nedves szivaccsal, szükség esetén pedig gépben is moshatóak.

MMwoodworks2020 – Crook Rita és Crook Neil 

A Számlálgató-SzínLelgető játékot az MM Woodworks, Győr melletti családi kisvállalkozás készíti „kézzel, fából, szívvel”, ami saját tervezés alapján eredeti termékünk,  a számolásban és a színtanulásban nyújt segítséget Montessori elvek alapján. Egyik oldala a számokról szól, a szett része +/- es = jel, későbbiekben az alap matematika műveletek gyakorlásához pl babszemekkel, üveggolyókkal, másik oldala színes, a gyerekek otthon vagy akár kiránduláskor „keretbe foglalva” lelhetik fel a színeket! Neil kézzel készít minden darabját,  ami aztán kézzel festett, 15 mm-es rétegelt nyírfából készül, CE minősített gyermekjáték, ajánlott kor 3+.

Igrushka – Adrejko-Sipos Boglárka

Mi vagyunk az Igrushka, egy kis családi vállalkozás a Nyírségben. Még csak nemrég indultunk, fél éve készítünk CE minősített fajátékokat. Célunk, hogy minél különlegesebb alapanyagokból, prémium minőségben alkossunk nyíltvégű játékokat és szerepjáték kellékeket. Szeretnénk, ha a termékeink nem “csak” játékok lennének, hanem díszei a gyerekszobának, ezért minden darabot személyre szabottan készítünk el.

A játékban a toll- és tablettartó került ki a mi kezünk közül. Ez nem szerepel a palettánkon, kifejezetten erre az alkalomra készült, de a nagy érdeklődésre való tekintettel, lehet, hogy limitált szériában kapható lesz.

Helart Alkotóműhely – Nagy-Somlai Helga

Helga vagyok, a helART Alkotóműhely megálmodója. Az ország viharsarkában, Sopronban élek és dolgozok. Férjem asztalos műhelyében csapott meg a fa Illata sok-sok évvel ezelőtt, de már a saját műhelyemben tevékenykedek. Idén év elején kezdtem fajátékokat készíteni és azóta is folyamatosan bővül a termékeim köre, mostmár bizton állíthatom,  a játékkészítésben találtam meg az utamat.

A tanuló tábláim bükkfából készülnek és rengeteg funkciót hordoznak magukban. Montessori és waldorf alapelveket mentén,  vizuális, finommotirikus és szenzoros képességek egyaránt kiválóan fejleszthetőek a segítségével,  de a gyerekek többnyire még ennél is több funkciót tudnak adni neki.

A  táblák mellett építőjátékokat és állatcsaládokat is készítek, főként juhar, bükk,kőris és diófával dolgozok.

Skubizd – Horog Enikő és Kocsis Miklós

Mi vagyunk ketten a Skubizd, egy kis Győr melletti faluból, a Rábaközben. Szerény kis alkotóműhelyünkben készülnek termékeink nagy odafigyeléssel és gondossággal. Szerettünk volna hozni valami újat, bemutatni valami olyat, ami szerintünk hiánypótló. Így került a kínálatunkba a mogyorófa zsírkrétakészlet. Ezek a rajz és íróeszközök nagyon egyszerűek: mogyorófa ágakból (Erdélyből származnak) és zsírkrétából készülnek. A 15 centis ágakat hosszában átfúrjuk, majd a zsírkréta betétet beleragasztjuk furatba. Hegyezése is igazán régimódi, éles késsel vagy egy sniccerrel pillanatok alatt élesíthetők. A mogyorófa zsírkréta a vastagsága miatt segíti a gyermekeket a helyes ceruzafogás elsajátításában, illetve természetes külseje miatt használata kifejezetten érdekes a kíváncsi alkotók számára.

Készítettünk hozzá egy újrahasznosított pamutfonalból készült horgolt zsírkrétatartót, amiben persze egyéb más íróeszközöket is lehet tárolni. Ezt gyorsan ki lehet tisztítani. A mogyorófa zsírkréta állandó termékünk a webshopban, bár néha kialakul pár napos hiány, mert a waldorf ovik nagyobb tételben szoktak rendelni, de igyekszünk minél hamarabb pótolni a hiányt. 

Az Iskolakezdő csomagot nyereményjátéktól függetlenül is meg lehet vásárolni, bármelyik fenti készítő szívesen segít a beszerzésben!

Up!
Verified by MonsterInsights