Interjú Uwe Deckelmann-nal, a Bauspiel tulajdonosával

A blog indulásakor elhatároztam, hogy nem csak a hazai, de a külföldi gyártókkal is készítek majd interjúkat. Nagy örömmel jelentbe be a Fajáték ajánló legelső külföldi gyártós interjúját, amit a Bauspiel tulajdonosával készítettem. A megkeresésemre reagálva Uwe Deckelmann azt írta vissza, hogy nagyon ők egy nagyon kicsi cég rengeteg munkával, nincs marketingesük, sem túl sok idejük, de nem szeretne elkeseríteni azzal, hogy nem válaszol. Nagy örömömre időt szakított ránk kedves olvasók, így nyerhetünk egy hangyányi bepillantást a Bauspiel kulisszatitkaiba.

Mióta foglalkoztok fajátékok gyártásával?

2013-ban alakult a cég, de akkor még néhány terméket más cégekkel gyárttattunk magunknak. Személy szerint 1983 óta foglalkozom fajátékok értékesítésével, főként iskolákkal álltam kapcsolatban. Ezektől az intézményektől az évek során sok hasznos ötletet kaptunk, amiket igyekeztünk beépíteni a termékekbe. Eleinte más cégektől vásároltuk meg a hozzávalókat, mára azonban már mi gyártunk mindent. Tavalyi katalógusukat itt lehet megnézni.

Mennyire figyeltek oda a környezetetekre, milyen fát használtok?

Elköteleződtünk a környezetünk megóvása mellett. A természeti erőforrások kímélése érdekében a lehetőségekhez képest csakis természetes anyagokat használunk, és odafigyelünk erre partnereinknél, beszállítóinknál is. Megpróbálunk jó partneri kört létrehozni, a tisztességes üzleti elképzeléseinket minden irányban megélni. Európai fát használunk, beszállítóink rendelkeznek FSC minősítéssel.

Mi a célja a fajátékaitoknak, milyen ideológiát követtek?

Fontosnak tartjuk, hogy a játékaink segítsenek a gyerekeknek a kreativitásuk kifejezésében, és ösztönözze őket a szépség megélésre. Gyakran kapunk a német oviktól visszajelzést, miszerint a fiúk és a lányok szeretnek együtt játszani a játékainkkal, tanulnak egymástól. A lányok építészettel és építőiparral, a fiúk dizájnnal és szerepjátékkal foglalkoznak …. inspirálják egymást, miközben hidat vagy épületeket építenek együtt.

Ki tervezi a játékokat?

Mi egy nagyon kicsi családi vállalkozás vagyunk, a játékokat a volt feleségem tervezi, de én és a nejem is részt veszünk a folyamatban.  

Hogyan kerültek akril elemek a fa építőelemekbe?

Nos, hogy őszinte legyek, először csupán annyi volt a cél, hogy felélénkítsük a lányok építési kedvét. Beépítettünk néhány gyémánt hatású akrilt pár elembe, amik tényleg csodásan hatottak. Igyekeztünk megtalálni a megfelelő árnyalatokat is, így lettek ilyen különlegesek. Olyan fajátékokat szerettünk volna készíteni, amiket a gyerekek saját maguk fedeznek fel, ami felkelti a kíváncsiságukat. Amikért természetes ösztönből nyúlnak, nem azért, mert valaki mondja nekik.

Miért ilyen hatalmasok a játékaitok?

A méretről, hát nem is tudom, ez így kompakt. Ezt a méretet jónak találták a gyerekek az óvodákban, ezekkel szeretnek játszani. Egyénként ezek nem extrém méretek, más gyártóknak is vannak hasonló paraméterű játékaik, szerettük volna, ha építőelemeink kombinálhatók legyenek más márkákkal is. Tudod, a gyerekek imádnak kombinálni, a dinoszaurust a szent családba helyezik a karácsonyi asztalon, ez tetszik, ezt a vonalat szeretnénk támogatni a játékainkkal.  

Olvasd el az összes Bauspiel játékvéleményt itt!

Köszönöm a segítséget Földlakó Játéktár!

Up!
Verified by MonsterInsights