Holztiger faállatok

A faállatok sajnos magával ragadják az embert. A Grapatoknál is megfogadtam, hogy nem veszek, aztán mégis vettem és bár tudnék még egy-két dolgot hozzárakni a szetthez, tudom, hogy elég ami itthon van. Viszont a faállatok más tészták. Mindig van egy új gyártó, egy új típus, forma, dizájn festés, és ha az embert elkapja a lendület, nem tudom hol áll meg. Ezzel az érzésemmel nem vagyok egyedül, Kriszta szenvedélye viszont jóval kifinomultabb az enyémnél, ő kategorizál.

Kicsivel több, mint fél éve szerettem bele a fajátékokba, ragadott el az egész miliő, kezdtem el gyűjteni a faállatokat. Előtte főként örökölt játékaink voltak, inkább könyveket vettem a kislányomat inkább azok érdekelték. Az első fajátékunk egy Holztiger mókus volt és egy Grapat Tomtens szett. Most a Hoztigerről osztom meg a véleményem, tapasztalataimat.

A Holztiger (jelentése: fatigris) német márka, az egyik legkedveltebb fajáték a piacon. Állatokat, növényeket, egyéb figurákat gyártanak hársfából, ezt kezelik vízbázisú festékkel. Jellegzetesen robusztus, szögletes formavilág jellemzi, festését az élénk színek uralják. Méretük a többi márkához képest jelentősen nagyobb,a nagytestű állatok súlyra már-már nehezek. Megoszlik a vélemény, hogy vajon kisgyermekek szeretik-e a nagyobb méretű állatokat vagy sem, gyereke válogatja, de egy biztos: a Holztiger termékek strapabíróak, masszívak, ütésállóak és nehezen törnek.

A Holztiger állatok arcai kedvesek, van szájuk is, utóbbi nem minden márkára jellemző. 

A márka előnye még, hogy sok helyen beszerezhető, itthon és külföldön egyaránt, viszonylag nagy készlettel és választékkal rendelkeznek a webshopok. Ár-érték arányban a legjobb választás, főleg, ha pici gyerekeknek szánjuk. egy tyúk 2500 forintba kerül, a nagy elefánt 5200 forintba.

Sokan kifejezetten gyűjtik ezt a márkát, én nem a Holztiger mellett tettem le a voksom, ami tetszik azt megveszem. Bár számomra is fontos, hogy passzoljanak méretben és típusban, a sarkvidékiek nagyjából egy fajták legyenek.

Kaptunk még néhány képet Natitól:

Up!
Verified by MonsterInsights