Hape nagy toronydaru

A megfelelő toronydaru kiválasztása nem is olyan egyszerű. Négy-öt gyártó terméke is könnyen elérhető a hazai piacon. A csúcskategória a Goki daruja, kerekeken közlekedik, hatalmas fa konstrukció, ára potom 53 ezer forint. Az Mtoys jóval kisebb daruja, 8500 forint, van a Viga Toysnak, a Plantoysnak, a Wonderworldnek is, és ez biztosan nem a teljes lista.

A Hape tornyáról szinte mindenki ódákat zengett a kedvenc Természetes játékok csoportomban, megnéztem a lenti videót is, és végül is az ára, a magassága és a hozzászólások alapján ezt szereztem be. Az ötven centi magas fa daru fel tudja emelni a terhet, a horog mozgatható előre hátra, a torony pedig forgatható. Tehát elvileg tud mindent, amit elvárhatunk egy fa darutól.

Kisfiam nagyon megörült, amikor meglátta a fa alatt a dobozát és türelmetlenül várta, hogy apa összeszerelje neki. Nem volt egy bonyolult művelet. Öt percet kellet várnia, ugyanis az irányítóközpont és a törzs már szerelve érkezik, csak a talpakat kellett összecsavarozni.

Nem vagyok maradéktalanul boldog. Sőt.

Sajnos billeg. Az irányító fülke nagyon könnyen leemelhető a forgótengelyről. Hiába igyekeztem utána húzni egy afféle na majd anya helyrerakja habitussal, nem ment. Maradt billegős. A fülkét apa papírzsebkendővel szorította a tiplihez. És ez még nem minden.

A két tekerhető csiga közül az, ami a súlyt húzza nehezen tekerhető, ott nagyon feszül a gumi madzag. Feltehetően azért, hogy ne csússzon vissza a súllyal. Ha nagyon kitartó a háromévesünk, ezt akár élvezheti is. Az enyém nem annyira, nem sokszor „veszi” elő, nem ül le hozzá.

Maga a játék elég nagy, viszonylag sok helyet foglal, nehéz elpakolni, ha éppen nincs játékban. Nem mellesleg csodaszép. Olyan jókiállású darab, masszívnak tűnik, szépek a formái is. A festés itt-ott kicsit hiányos, de elismerem hogy szép, látványos játék.

El fogom adni?

Egyelőre nem. Ha kicsit nagyobb lesz talán szívesen erőlködik a tekeréssel is, talán kézreállóbb lesz. Hároméveseknek inkább valamelyik kisebbet ajánlanám.

Az ára 2021 januárban 15-16 ezer forint körül mozog. Én 2020. október 21-én 12 940 forintot fizettem érte a mall.hu-n. Úgy látom nemigen lehet most kapni.

A doboz mérete: 45,2 x 41,9 x 53,9 cm

Up!
Verified by MonsterInsights