Mesekönyv ajánló: Felkapott könyv a Hamupogácsa

Egyelőre csak egy gyors belelapozásnyi tapasztalatom van a Hamupogácsával kapcsolatban, de rögtön megtetszett hogy szépen illusztrált, igényes kiadásról van szó. A tartalmával kapcsolatban most is a Mesepatika könyves blog bejegyzésének egy részét veszem át. Felkapott könyv, érdemes tudni róla.

És most következzék 2022 első felének (szerintem) legnagyszerűbb mesekönyve: a Hamupogácsa. A könyv, amiben rengeteg gondoskodás és évszázadok bölcsessége benne van, mint a népmesékbeli hamuban sült pogácsában, de ami mégis egyértelműen modern: azaz a mai gyerekekhez szól.

Mit kapunk a könyvből?
Népmeséket a világ minden tájáról, kortárs meséket különböző szerzőktől, segítséget az érzelmi neveléshez, rengeteg játék ötletet, a szövegekhez feldolgozási segédletet, tippeket az érzelmileg nehéz helyzetek kezelésére, és egy gyönyörű képes kártyacsomagot. (És könnyen lehet, hogy valami kihagytam…)

Hiánypótló: mert bár meglepően sok icipiciknek szóló könyv jut az eszünkbe, amik a Gaston bonyolultsági fokán járják körbe az alapvető érzelmeket, olyan könyvet már nehezebben találunk, ami a nagyobb (nagyóvodás, kisiskolás) gyerekek jóval komplexebb problémáival foglalkozik. Ráadásul itt egyetlen kötetben kapunk különböző témákat feldolgozó meséket.

Olvasd tovább az Isntagram oldalon, érdemes! Tovább a Mesepatika bejegyzésére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights