Grapatok

A Garapat rendelésbe egészen véletlenül csúsztam bele. Azért mondom így, mert amikor először találkoztam a neten a kis faelemekkel, megfogadtam hogy nekünk ilyen nem kell. Egyébként is mi az, hogy gyerekmandala, mindenféle fabiszbaszok nem éppen jutányos áron. Az én kisfiam autómániás, szóval biztosan nem játszana vele.

Aztán egyik este unalmamban nézegettem a kedvenc Természetes játékok csoportomat, és láttam, hogy lesz közös rendelés, aminek most nem az volt a lényege, hogy a spanyol gyártótól rendeljünk csökkentve a postaköltséget, hanem hogy akár fél, negyed, harmad, háromnegyed csomagokat szerezzünk be a hazai forgalmazótól. Na, persze hogy ellenállhatatlan volt az ajánlat, jó alaposan be is rendeltem huszonpárezer forintért. Vettem fél csomagot fa, kaptár, lila tojás, bogarak, manók, kukacok, kavicsok, tűz és vízcseppekből.

Valamennyi idő múlva (fogalmam sincs, hogy mennyit vártunk) megérkezett a csomag Foxposttal, és amikor kibontottam a kis dobozokat úgy éreztem magam, mintha ékszereket kaptam volna. Szépek, színesek, simák, vibrálóak, kellemes a méretük, olyan fogni való mindegyik forma. A bogarak manók, kukacok, egytől egyig nagyon cukik. Részletekben adtam oda a fiamnak meglepiből, és ő elkezdett velük játszani. A Bajo építőkkel tökéletesen kiegészítik egymást, így első körben díszes kerítéseket építettünk velük.

Kb fél éve van meg a szett és azt vettem észre, hogy a mandala elemekkel szívesebben játszik a többinél. Az abszolút kedvencek a szürke kavicsok, de a vízcseppekből isznak az állatok, a méhkaptár pedig rendre szalmabálaként funkcionál.

Néhány infó

Szürke kavics: 36 db, 3 árnyalat, bükkfából 4660 forint
Esőcseppek: 36 db, 3,2 cm magas, 3 árnyalat, bükkfából: 5630 forint
Zöld fa: 36 db, 3,8 cm magas, 3 árnyalat, bükkfából 5630 forint
Méhsejt: 36 db, 3,5 cm magas, 3 árnyalat, 4660 forint

Azt még el kell mondanom a Grapatról, hogy nagyszerű játék a színek tanulására és csoportosítására, minden színnek három árnyalatát ismerhetik meg a gyerekek.

képek forrása: anyaparadicsom.hu

A közöst rendelést egy végtelen türelemmel és lelkesedéssel rendelkező anyuka végezte nem kis energiabefektetéssel. Az egyik hazai forgalmazó pedig sokat segített neki abban, hogy sok sok gyereknek legyen otthon famandalája.

El fogom adni?

A kukacokat és a manókat igen, egyáltalán nem kötik le a kisfiamat. Persze nem sürgős az eladás és még bármi megtörténhet, de ha elkezdem a játékcserét, ők menni fognak. A többiek pedig maradnak az unokáknak.

A Grapatok nagyon jól passzolnak a Bajó építőkockákkal, olvasd el mit írtam róluk.

Up!
Verified by MonsterInsights