Imádnivalók színes faformák! Ismerd meg a Grapatokat!

A Garapat rendelésbe egészen véletlenül csúsztam bele. Azért mondom így, mert amikor először találkoztam a neten a kis faelemekkel, megfogadtam hogy nekünk ilyen nem kell. Egyébként is mi az, hogy gyerekmandala, mindenféle fabiszbaszok nem éppen jutányos áron. Az én kisfiam autómániás, szóval biztosan nem játszana vele.

Aztán egyik este unalmamban nézegettem a kedvenc Természetes játékok csoportomat, és láttam, hogy lesz közös rendelés, aminek most nem az volt a lényege, hogy a spanyol gyártótól rendeljünk csökkentve a postaköltséget, hanem hogy akár fél, negyed, harmad, háromnegyed csomagokat szerezzünk be a hazai forgalmazótól. Na, persze hogy ellenállhatatlan volt az ajánlat, jó alaposan be is rendeltem huszonpárezer forintért. Vettem fél csomagot fa, kaptár, lila tojás, bogarak, manók, kukacok, kavicsok, tűz és vízcseppekből.

A Grapat egy családi vállalkozás, amely Spanyolországban található és különleges, kézzel készített fa játékokat gyárt. Céljuk, hogy a gyermekek számára természetes anyagokból készült játékokat kínáljanak, amelyek ösztönzik a kreativitást és a szabad játékot. Minden Grapat termék fenntartható forrásból származó fából készül, és növényi alapú festékekkel van kezelve, biztosítva, hogy biztonságosak legyenek a gyermekek számára. A Grapat hisz abban, hogy a nyitott végű játékok segítik a gyermekeket a képzeletük fejlesztésében és a világ felfedezésében.

Valamennyi idő múlva (fogalmam sincs, hogy mennyit vártunk) megérkezett a csomag Foxposttal, és amikor kibontottam a kis dobozokat úgy éreztem magam, mintha ékszereket kaptam volna. Szépek, színesek, simák, vibrálóak, kellemes a méretük, olyan fogni való mindegyik forma. A bogarak manók, kukacok, egytől egyig nagyon cukik. Részletekben adtam oda a fiamnak meglepiből, és ő elkezdett velük játszani. A Bajo építőkkel tökéletesen kiegészítik egymást, így első körben díszes kerítéseket építettünk velük.

Kb fél éve van meg a szett és azt vettem észre, hogy a mandala elemekkel szívesebben játszik a többinél. Az abszolút kedvencek a szürke kavicsok, de a vízcseppekből isznak az állatok, a méhkaptár pedig rendre szalmabálaként funkcionál.

Néhány infó

Szürke kavics: 36 db, 3 árnyalat, bükkfából 4660 forint
Esőcseppek: 36 db, 3,2 cm magas, 3 árnyalat, bükkfából: 5630 forint
Zöld fa: 36 db, 3,8 cm magas, 3 árnyalat, bükkfából 5630 forint
Méhsejt: 36 db, 3,5 cm magas, 3 árnyalat, 4660 forint

Azt még el kell mondanom a Grapatról, hogy nagyszerű játék a színek tanulására és csoportosítására, minden színnek három árnyalatát ismerhetik meg a gyerekek.

A közöst rendelést egy végtelen türelemmel és lelkesedéssel rendelkező anyuka végezte nem kis energia befektetéssel. Az egyik hazai forgalmazó pedig sokat segített neki abban, hogy sok sok gyereknek legyen otthon fa mandalája.

A Grapatok nagyon jól passzolnak a Bajó építőkockákkal, olvasd el mit írtam róluk.

Up!
Verified by MonsterInsights