Gnezdo – Bájos festésű klasszikus orosz fajátékok

Oroszországban a fajáték készítésnek sok évszázados hagyománya van. A gyerekek első figuráit a szüleik készítették nekik. Később a játékkészítés kézműves iparrá nőtte ki magát. Az orosz készítőknek páratlan tehetsége van. Úgy munkálják meg a fát, ahogy senki más. Az aprólékos faragás, a részletgazdag, bájos festés szinte védjegyük. Ilyen a Gnezdo is, klasszikus orosz.

A Gnezdóról még sosem hallottam, persze amikor megbeszéltük a cikktémákat és Judit megemlítette, hogy ő róluk ír, mindenki rögtön rávágta, hogy ó dejóó! Juditot sokan ismeritek, rengetek közös rendelést szervez, profi, gyors és örömmel jelenthetem, hogy mostantól a Fajáték ajánló oszlopos tagja. Mivel sok rendelés fut be hozzá, garantáltan nem fogunk unatkozni az év második felében sem! Na de nézzük a Gnezdo bemutatót. Welcome on the board GM Judit!

Ha egyetlen szóval kéne jellemeznem a Gnezdo játékait, annyit mondanék: orosz.

Nagyjából 2 évvel ezelőtt hívta fel a figyelmemet a barátnőm a Gnezdora. Akkor nem lett semmi a rendelésből. Idén újra megpróbáltuk és hála a kitartó munkának, fél év alatt megérkezett a rendelésünk Oroszországból.

A Gnezdot egy fiatal házaspár, Igor és Mária hívta életre. Igor a fa megmunkálásért, Mária a csodás festésért felelős. Kis vállalkozásuk hamar népszerű lett, az idők során változott is a termékkínálatuk és bővült a csapat is. Jelenleg heten dolgoznak krasznodári műhelyükben.

Orosz hagyomány

Játékaikat éger- és bükkfából készítik, temperával és akrillal festik. Egy leheletvékony lakkréteg zárja a felületet, így nem is csúszós és nem is fénylik. Az űrhajó és a repülő talán a legnépszerűbb termékeik, a kis bábuk igazán jól illenek a kisebb gyerekek kezébe is. 

A rendelés júliusban érkezett, és azt kell mondjam, nagyon megérte várni rá. A figurák valóban olyan csodásak, mint a képeken. Hordozzák magukban az orosz hagyományokat, érezni az odafigyelést, amellyel minden egyes darabot készítenek.

A képek magukért beszélnek. 

.

.

.

.

.

.

.

Up!
Verified by MonsterInsights