Glückskäfer szivárvány lapok

Imádjuk! Pontosabban én imádom. Az LSP-vel köztudottan remekül kiegészítik egymást, de itt általában a méretükre gondolnak. Én viszont hidakra, alagutakra, autóparkolóra és minden egyébre. Érdekes, hogy a szivárványt sokkal kevésbé tudom bevonni a játékba, míg a Glückskäfer szivárvány lapok azonnal funkciót kaptak.

Egy anyuka hívta fel a figyelmet az egyik csoportban,hogy nem érdemes kicsit venni belőle, és én megfogadtam a tanácsát. Ezt azóta sem bántam meg. Csatlakozom azokhoz, akik szerint mindig a nagyobbat kell megvenni! A nagyobb a 64 darabos, a kicsi a 32 darabos.

Kezdjük a technikai dolgokkal

Ezeken a képeken a következőket láthatjuk: A 20cm-es LSP hasáb mérete pontosan egyezik a Glückskäfer lapokkal (sárga hasáb, rózsaszín lapok). 4×4 -es beosztású, öt méretben találjuk meg a lapokat (4*4cm-tól 20*4cm-ig). A színek sok esetben teljesen megegyeznek a Grimms színeivel, kivéve az utolsó képen látható türkiz és rózsaszínt, ezeket a Grimms palettában nem találjuk meg. (Bár lehet hogy a pasztellben igen.) Vízbázisú festéket használnak, ami minden uniós szabványnak megfelel, teljesen gyerekbarát és nyálálló.

Megfigyelhető, hogy a csiszolásuk teljesen megegyezik a Grimmsnél már „megszokott” élcsiszolással. Ezeket a lapokat is egy családi vállalkozás gyártja(vágja,csiszolja, festi), ők Boszniában, de a Nic Toys német fajátékóriás égisze alatt dolgoznak. (Róluk leglent még van pár infó)

A szivárványlapok önmagukban is remekül építhetőek, teljesen masszív a szerkezetet kapunk. Komolyan, úgy tapadnak egymáshoz a lapok, mintha mágnesesek lennének. És persze minden mással is építhető, itt például hajó:

A felületük szerintem érdesebb mint a Grimms szivárvány és a Grimms Large Stepped Pyramidé. Hársfából készülnek a lapok is, ami azt jelenti, hogy ha rájuk esik egy vaskosabb bármi (fakocka, kisautó), szinte biztosan benyomódnak. Ez egyébként nem baj, nem szeretném, ha a gyermekemet le tudná ütni a saját játéka.

A lapok fakeretben érkeztek az első kiborítás/kiszedés után először kétségbe is estem, hogy hogy rakom majd vissza őket szépen egyenként, aztán viszonylag könnyen felismertem a rendszert. (Most már ezt is pakolgathatom, ami nálam csupa örömöt és boldogságot jelent! Egyszerűen kikapcsol.)

Pár hete rendeltem az egyik szlovén webshopból (65 euro)(azért az egyik kedvencem mert itt szinte mindent árulnak) mára egyébként egy hazai webshop is forgalmazza, nemrég indultak és eddig csak jót olvastam róluk. #nemreklám csak mondom.

A Nic Toys egy német fajátékgyártó, több márka tartozik hozzájuk, például a Glückskäfer is. Ennek a termékcsaládnak a termékeit kifejezetten szeretik Waldorf és Montessori körökben, egyrészt a színes nyílt végű játékok miatt, másrészt azért, mert gyártanak gyerekeknek szánt konyhai eszközöket, így evőeszközt, krumplipucolót, miegymást. OUT OF TOPIC: A krumplipucolót mi is használjuk és szeretjük, amióta megvan, azóta a kisfiam pucolja a répát a levesekbe. 
Up!
Verified by MonsterInsights