Fózi-Folt Kézműhely kisállatok

Fózi

Három kisállatot sikerült beszereznem a Fózi-Folt Kézműhelytől, ezek az első fafigurák, amiket a kisfiamnak vettem. (Kivéve a mamutot, és a skazki gomba alatt szettet, de ezek teljesen más tészták.) Ezidáig nem gondoltam, hogy az autókon, építőkockákon vagy valami szezonális őrületen kívül érdemes neki bármit is vennem.

Igazából – az interjúkon túl – az keltette fel az érdeklődésemet a magyar fafigurák iránt, hogy alig lehet kapni őket. De tényleg, szinte az összes fafigurás kirakta a betelt táblát. Mi lehet ezekben a kisállatokban, ami miatt mindenki megőrül?

Véleményem a Fóziról

A Fózi állatkák keményfából készültek, vagy bükkből vagy juharból, érezhető a különbség egy hárshoz képest. Van arcuk és úgy csiszolták őket, hogy legyen némi arcélük is. Szeretem, hogy a szarvasborjúnál el tudom mondani, hogy látod a pöttyöket, tudod hogy hívják az apukáját? És az anyukáját? Persze ezeket el tudom mondani mindenféle anyagú és állagú állattal kapcsolatban, ezeknek azonban van valamiféle spirituális feelingje. Lehet, hogy csak számomra, de van bennük valami megnyugtató. A szemük mindössze két pont, és általában nincsen szájuk. Letisztult, egyszerű vonalak jellemzik, ehhez és persze az állatokhoz illő, természetes színek. Semmi sallang, nincs törekvés a kiemelkedően különlegesre.

Olyan tenyérbesimulóak, valahogy odaragadnak az ember kezébe, szinte észre sem veszed hogy még mindig fogod. Persze ezek a kisállatok, nem tudom, hogy mit szólnék egy szarvasbikához. Valószínűleg erre már nem lenne érvényes az észrevétlen tenyérbenragadás. 🙂 Lopok egy képet a Fózifolt.hu-ról, hogy látszódjanak a méretkülönbségek.

Hozzánk az őzgida költözött be

Azt a mamutos tapasztalatomból tudom, hogy a magas állatnak kell, hogy legyen szélessége, különben elborul. Mivel nálam ezek most kicsik, nem tudom tesztelni, hogy a hímszarvas könnyen borul-e, de – nem lesz meglepő infó annak aki a blogot olvassa -azt biztosan tudom, hogy szélesebb mint a kisebb társai. Azért tudom biztosan, mert hamarosan megjelenik az interjú Fózer Zsófiával, a Fózifolt tulajdonosával. 🙂 Már meg is jelent, Itt olvasható!

Megválaszolom a bejegyzés elején feltett kérdést: Azért tetszenek ezek az állatok, mert nagyon minőségiek, azt szeretném, hogy ilyen minőséggel találkozzon a gyerekem, szeretem, hogy természetközeli a kialakításuk, hogy szépek, és hogy minden szempontból gyerekbarátok. Szeretem azt is, hogy örök darabok. Na de nem akarom elragadtatni magam, ezek az első magyar állatkák, nincs viszonyítási alapom.

Up!
Verified by MonsterInsights